Hindistan'da yolsuzlukla suçlanan Başbakan istifa etti

Hindistan'da yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan ve 13 Eylül'de kefaletle serbest bırakılan Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal, istifa etti.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 21:46
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 21:55
Hindistan'da yolsuzlukla suçlanan Başbakan istifa etti
EK
Esra Koçak Editör

Hindistan'da Delhi Eyaleti Başbakanı ve Sıradan Halkın Partisi (AAP) lideri Arvind Kejriwal, yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kaldıktan sonra istifa etti. NDTV'nin haberine göre, Kejriwal istifa belgesini Delhi Vali Vekili Vinai Kumar Saxena'ya teslim etti.

Partiden ve halktan destek

AAP yetkililerinden Singh, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kejriwal’in istifasını sunduğunu belirterek, "Bu, hem parti hem de Delhi halkı için duygusal bir an. Ancak halk Kejriwal’i yeniden başbakan yapmakta kararlı. Seçimlere kadar Delhi yönetimini ben üstleneceğim" dedi.

Delhi'nin en genç başbakanı Singh

Kejriwal'in istifasının ardından, AAP’nin yeni başbakan adayı olarak Singh oy birliğiyle seçildi. 43 yaşındaki Singh, Delhi'nin bugüne kadarki en genç başbakanı oldu. Oxford Üniversitesi'nde tarih alanında yüksek lisans yapan ve Rodos bursiyeri olan Singh, aynı zamanda AAP’nin kurucuları arasında yer alıyor. Singh’in bu görevi, 2025'te yapılacak seçimlere kadar sürdüreceği açıklandı.

Yolsuzluk suçlamaları ve gözaltı süreci

Arvind Kejriwal, 21 Mart'ta, partisi ve eyalet bakanlarının alkol satış ruhsatı karşılığında 12 milyon dolar rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. AAP, Kejriwal'e yönelik suçlamaları reddederek, bu olayların Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin partisi BJP’nin ulusal seçimleri kazanma çabasının bir parçası olduğunu öne sürmüştü.

Kejriwal, mayıs ayında kefaletle serbest bırakılmış, ancak 2 Haziran'da tekrar tutuklanmıştı. Onun tutuklanmasının ardından, başkentteki protestolarda polis ve AAP destekçileri arasında gerginlik yaşanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa