ABD'den Lübnan'daki siber saldırıyla ilgili açıklama: İlgimiz yok!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’da İsrail tarafından çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması olayıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 22:02
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 22:14
ABD'den Lübnan'daki siber saldırıyla ilgili açıklama: İlgimiz yok!
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail'in Lübnan'da düzenlediği siber saldırı olayı sonucunda gözler ABD'ye çevrilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, müttefikleri İsrail'in söz konusu saldırısına yönelik açıklama yaptı. Günlük basın brifinginde yapılan açıklamada, ABD’nin olaydan önceden haberdar olmadığını ve şu anda bilgi toplama sürecinde olduklarını belirtti.

Miller, Hizbullah tarafından olayın sorumlusu olarak gösterilen İsrail’e yönelik sorulara yanıt verirken, henüz bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu vurguladı. Saldırının zamanlamasıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Miller, bölgedeki gerilimin azaltılması yönündeki ABD çabalarına dikkat çekti.

Hizbullah'a 'terör örgütü' dedi

Miller, Hizbullah için 'terör örgütü' diyerek pek çok ülke tarafından terör devleti olarak görülen soykırımcı İsrail'in saldırısını 'terörizme karşı kendini savunma' olarak değerlendirdi.

Olayın detaylarına dair bilgi toplamaya devam ettiklerini ifade eden Miller, genel olarak Hizbullah’a yönelik operasyonları desteklediklerini ve sivillerin hedef alınmaması gerektiğini de vurguladı.

Lübnan'da eş zamanlı patlamalar

Lübnan genelinde Hizbullah üyelerinin kullandığı iddia edilen çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Olay sonucunda biri çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 2800 kişi yaralandı. İsrail henüz olayla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana artan çatışmalarla birlikte bölgedeki tansiyonun yükseldiği gözlemleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa