Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan Lübnan'a tıbbi yardım talimatı

Lübnan’daki siber saldırı sonucu 9 kişinin ölmesi ve binlerce kişinin yaralanmasının ardından Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan tıbbi yardım talimatı geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
17 Eylül 2024 22:32
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 22:40
Ürdün Kralı 2. Abdullah'tan Lübnan'a tıbbi yardım talimatı
Kübra Şenal Editör

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kral 2. Abdullah'ın, yaralıların tedavisi için Lübnan’a gerekli yardımların sağlanmasını istediği bildirildi.

Ürdün'den "Lübnan'ın yanındayız" mesajı

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ürdün'ün Lübnan’ın güvenliği ve istikrarının yanında olduğunu vurguladı. Safedi ayrıca, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarının ve bölgede yükselen gerilimin durdurulması çağrısında bulundu.

Mikati, Kral Abdullah’ın yardım girişimini memnuniyetle karşılayarak, Ürdün’ün Lübnan’a verdiği sürekli desteği takdir ettiğini ifade etti.

Lübnan’da çağrı cihazları patlatıldı

Lübnan genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişi hayatını kaybetti, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2800 kişi yaralandı. İsrail’den bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmazken ABD, olayla herhangi bir ilgisinin olmadığını belirtti.

Ancak Amerika'ya ait EC-130H Compass Call adlı bir elektronik harp uçağı, saldırıdan kısa bir süre önce Doğu Akdeniz'de Lübnan hava sahası sınırında uçtuğu iddia edilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa