Ukrayna'nın bağımsızlığının 33'üncü yılı Ankara'da kutlandı

Ukrayna'nın bağımsızlığının 33'üncü yıl dönüm Ankara'da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı... İşte haberin detayları...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 07:35
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 07:35
Ukrayna'nın bağımsızlığının 33'üncü yılı Ankara'da kutlandı
AY
Arif Yücel Editör

Ukrayna'nın bağımsızlığının 33. yıl dönümü, Ankara'daki Ukrayna Büyükelçiliği'nde düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar'ın ev sahipliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

Program, Türkiye ve Ukrayna milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Bakan Işıkhan, konuşmasında, Ukrayna'nın bağımsızlık gününü kutlamaktan büyük onur duyduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Stratejik ortaklığımız çerçevesinde Ukrayna'nın yeniden yapılanma sürecinde aktif rol almayı umuyoruz. Türk müteahhitlik firmalarının bu süreçte büyük katkı sağlayabileceğine inanıyoruz. Türkiye ile Ukrayna arasındaki dostluğun giderek güçleneceğinden şüphemiz yoktur. Vatandaşlarımız adına Sayın Büyükelçi’ye ve Ukrayna Büyükelçiliği'nin tüm çalışanlarına, Türk-Ukrayna ilişkilerinin gelişmesine olan katkılarından dolayı teşekkür ederim. Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını desteklemeye devam edeceğini bir kez daha ifade etmek isterim. Ukrayna’nın haklı olduğu bu savaşın sona ermesi için, uluslararası hukuk çerçevesinde elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz.”

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar'dan Veda Konuşması

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, konuşmasında, Rusya'nın başlattığı savaşın devam ettiğini ve Ukrayna'nın bu süreçte büyük acılar yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Rusya, saldırılarını sürdürüyor; şehirlerimizi vuruyor, sivillerimizi öldürüyor. Şubat 2022'den bu yana binlerce eğitim tesisi tahrip edildi, 6 binden fazla sivil nesne saldırıya uğradı. Rusya 600 Ukraynalı çocuğu öldürdü, 1600’ünü yaraladı ve 19 bin çocuğu kaçırdı. Her saldırının ardından ciddi elektrik kesintileri yaşıyoruz. Ancak boyun eğmiyoruz, daha da güçlü oluyoruz.”

Büyükelçi Bodnar, görev süresinin sona erdiğini belirterek, "Bu benim Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi olarak görev süremdeki son resepsiyonum olacak. Türkiye'den gidebilirim ama Türkiye kalbimden asla gitmeyecek. Bu güzel ülkeyi ve Türk insanını seviyorum. Misafirperverliğiniz, desteğiniz ve sabrınız için çok teşekkür ederim," dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa