Yapay zeka teknolojisi için Microsoft'tan yeni ortaklık

Microsoft, BlackRock, Global Infrastructure Partners ve MGX'den yapay zeka için ortaklık adımı geldi...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 08:10
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 08:10
Yapay zeka teknolojisi için Microsoft'tan yeni ortaklık
AY
Arif Yücel Editör

Microsoft, BlackRock, Global Infrastructure Partners, ve MGX, veri merkezleri ve destekleyici enerji altyapısına yönelik yatırımlar yapmak amacıyla yeni bir yapay zeka (AI) ortaklığı kurdu. Microsoft’un yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojilerinin daha da gelişmesi için önemli altyapı yatırımlarına ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Bu amaçla, dört büyük kuruluş artan bilişim gücü ihtiyacını karşılamak için yeni ve genişletilmiş veri merkezlerine yatırım yapmayı ve bu tesislerin enerji ihtiyaçlarını destekleyecek yeni enerji kaynakları oluşturmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, “Küresel Yapay Zeka Altyapı Yatırım Ortaklığı”nı kurduklarını duyurdular.

Ortaklığın başlangıçta 30 milyar dolarlık özel sermaye toplamayı hedeflediği, uzun vadede ise bu miktarın 100 milyar dolara kadar yatırıma dönüştürülmesinin amaçlandığı belirtildi. Bu yatırımların büyük bir kısmının ABD'de yapılacağı ve bunun yapay zeka inovasyonunu teşvik ederken ekonomik büyümeyi de destekleyeceği ifade edildi. Ayrıca, bazı yatırımların ABD'nin ortak ülkelerine de yönlendirileceği açıklandı.

Nvidia'nın da bu ortaklığa destek vereceği belirtilen açıklamada, şirketin yapay zeka veri merkezleri ve fabrikalarındaki uzmanlığını sunacağı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa