İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı... Ölenler var...

İsrail Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 2 Filistinliyi öldürdü. İşte haberin detayları ve bölgede son durum...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 08:40
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 08:40
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı... Ölenler var...
AY
Arif Yücel Editör

İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği hava saldırısında 2 Filistinliyi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, saldırı Gazze’nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde bulunan bir eve yönelik gerçekleştirildi.

Zeytun Mahallesi'nde Hava Saldırısı

Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde düzenlenen bu hava saldırısı, bölgede yaşayan siviller arasında büyük endişe yaratırken, saldırıda 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların sayısına dair kesin bilgi henüz netleşmemiş olmakla birlikte, saldırıların sivil yaşamı olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Bureyc Mülteci Kampı da Saldırılardan Etkilendi

Aynı zamanda, Gazze'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'nda İsrail'e ait insansız hava araçları, Filistinlilerin evlerine ateş açtı. Bu olay sonucunda da çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı: 41 Binden Fazla Kayıp

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, 7 Ekim 2023'ten itibaren İsrail'in düzenlediği saldırılarda en az 41 bin 252 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bu kayıpların 16 bin 795'inin çocuk ve 11 bin 378'inin kadın olduğu belirtildi. Ayrıca, 95 bin 497 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Sivil Altyapı Hedef Alınıyor

Halen enkaz altında çok sayıda cesedin olduğu bilgisi paylaşılırken, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar hastane ve eğitim kurumlarını da hedef alarak sivil altyapıya büyük zarar vermeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa