Fenerbahçe'den kadrosuna dev pivot

NBA'de forma giyen Sırp basketbolcu Boban Marjanovic Fenerbahçe'ye imza attırdı. Sarı lacivertliler, Marjanovic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 09:48
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 12:19
Fenerbahçe'den kadrosuna dev pivot
O
Onur Çetinkaya Editör

Fenerbahçe Beko, NBA'de uzun yıllar forma giyen ve 2,24 metre boyundaki dev pivot Boban Marjanovic ile anlaşma sağladı. Transferin son aşamasında sarı-lacivertliler, tecrübeli Sırp oyuncu ile detayları görüşüp anlaştı. Fenerbahçe uzun uğraşlar sonucu tecrübeli basketbolcu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Marjanovic, NBA kariyerinde San Antonio Spurs, Detroit Pistons, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks ve son olarak Houston Rockets gibi takımlarda forma giydi. Avrupa’da da önemli kulüplerde oynayan Marjanovic, Kızılyıldız ile EuroLeague'de dikkat çekmişti.

Fenerbahçe Beko'nun bu transferi tamamlaması halinde, Marjanovic EuroLeague'de uzun süreli tecrübesi ve NBA'deki deneyimiyle takımına önemli katkı sağlayabilir.

Boban Marjanovic kimdir?

Boban Marjanovic, 15 Ağustos 1988 doğumlu Sırp profesyonel basketbolcudur. 2,24 metre boyunda olan Marjanovic, NBA'deki devasa fiziksel yapısı ve dominant oyun tarzıyla dikkat çekmiştir. Pivot pozisyonunda oynayan Marjanovic, NBA kariyerine 2015 yılında San Antonio Spurs ile başlamıştır. Sonrasında Detroit Pistons, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks ve Houston Rockets gibi takımlarda forma giymiştir. NBA kariyerinde 331 maçta 5,5 sayı ve 3,6 ribaund ortalamaları yakalamıştır.

NBA kariyerinden önce Avrupa’da Vrsac, Radnicki Kragujevac, CSKA Moskova, Zalgiris Kaunas, Nijniy Novgorod ve Mega Vizura gibi takımlarda oynamış, en büyük çıkışını ise Kızılyıldız (Crvena Zvezda) formasıyla yapmıştır. Kızılyıldız'da oynarken EuroLeague’de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmiş ve NBA'e adım atmıştır.

Marjanovic, aynı zamanda Sırbistan millî basketbol takımının da önemli bir parçası olmuştur. Büyük cüssesi ve pozitif enerjisi ile tanınan oyuncu, NBA'in eğlenceli kişiliklerinden biri olarak da bilinir ve bazı sinema filmlerinde de rol almıştır.

Fenerbahçe Beko'nun, tecrübeli pivotla transferin son aşamasına geldiği bildirilmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa