18 yaş altı kullanıcılara Instagram'da bazı kısıtlamalar geliyor!

Meta, Instagram kullanan 18 yaş altı çocuklar için yeni bir düzenlemeyi hayata geçirecek. Buna göre, belirli özelliklere erişim kısıtlaması getirilecek.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 10:11
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 10:47
18 yaş altı kullanıcılara Instagram'da bazı kısıtlamalar geliyor!
Ecem Çetin Editör

Sosyal medya kullanımının yaygınlaştığı şu günlerde 18 yaş altı çocuklarda bu platformda yer almaya başladı. 

Meta, 18 yaş altı kullanıcılar için bazı güvenlik önlemleri aldı. Buna göre, belirli özelliklere erişim kısıtlaması getirilecek. Meta yetkilileri, bu yeni düzenlemelerin Ocak ayından itibaren Türkiye dahil birçok ülkede devreye gireceğini duyurdu.

Meta'nın "genç hesapları" için sunduğu güvenlik önlemleri şu şekilde sıralandı:

  • Otomatik Gizlilik Ayarı: Reşit olmayan kullanıcıların hesapları otomatik olarak gizli olacak. Bu sayede, yalnızca onaylı takipçiler bu hesapların paylaştığı içerikleri görebilecek.

  • İçerik Filtreleme: Keşfet ve Reels bölümlerinde görülen içerikler yaşa uygun şekilde filtrelenecek. Özellikle şiddet ve kozmetik ürün reklamları gibi "hassas içerikler" bu yaş grubundaki kullanıcılardan gizlenecek.

  • Mesajlaşma Kısıtlaması: 18 yaş altı kullanıcılar, yalnızca takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecek ve etkileşimde bulunabilecek.

  • Zaman Sınırlaması: Günlük 60 dakikalık kullanım süresini aşan genç kullanıcılara, Instagram'dan çıkmaları yönünde bildirimler gönderilecek.

  • Uyku Modu: Akşam 10 ile sabah 7 arasında aktif olacak bu modda, gelen bildirimler sessize alınacak ve mesajlara otomatik yanıt verilecek. Bu, genç kullanıcıların gece saatlerinde platformda daha az vakit geçirmesini amaçlıyor.

Bu yeni önlemler ile birlikte, ebeveynler çocuklarının hesaplarını daha yakından denetleme imkânına sahip olacak. "Genç hesap" kapsamında ebeveynler, çocuklarının hesap ayarlarını yönetebilecek ya da bu kontrolü çocuklarına devredebilecekler. Ayrıca, ebeveynler, çocuklarının hangi içeriklere ilgi gösterdiğini ve kimlerle mesajlaştığını görebilecekler, ancak mesaj içeriklerine erişim sağlanamayacak.

Ebeveynler ayrıca, çocuklarının Instagram'da ne kadar vakit geçirdiğini kontrol edebilecek ve belirli saatlerde uygulamaya erişimi sınırlandırabilecek.

Meta, yetişkin hesabı açmak isteyen 18 yaş altı kullanıcıları da unutmadı. Yanlış doğum tarihiyle hesap açmaya çalışan gençler tespit edilecek ve bu hesaplar otomatik olarak kısıtlı hesaplara dönüştürülecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa