Balıkesir merkezli uyuşturucu operasyonu: 51 gözaltı

Balıkesir merkezli olmak üzere Bursa ve İstanbul’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 51 zanlı yakalanarak gözaltı uygulandı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 10:15
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 10:59
Balıkesir merkezli uyuşturucu operasyonu: 51 gözaltı
MP
Mevlüt Peker Editör

Balıkesir, İstanbul ve Bursa’da dev uyuşturucu operasyonu: 51 gözaltı

Polis ekipleri, Balıkesir, İstanbul ve Bursa’da düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu operasyonlarında 51 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyon, 3 ay süren teknik takip sonrasında başlatıldı ve 300 polis personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Zanlıların, internet tabanlı haberleşme platformları aracılığıyla uyuşturucu satışı yaptıkları belirlendi.

Savcılıklar talimat verdi, 3 ay takip yapıldı

Balıkesir’in Edremit ve Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ay boyunca teknik takip gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda, internet üzerinden iletişim kurarak mahalle aralarında uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 52 zanlının yakalanması için operasyon başlatıldı.

300 personel ve 90 ekip eş zamanlı operasyon yaptı

Balıkesir, İstanbul ve Bursa’da düzenlenen operasyonlar, 90 ekibin katılımıyla eş zamanlı olarak yapıldı. Toplamda 300 polis personeli görev aldı. Operasyona 8 özel harekat timi, 2 çevik kuvvet timi ve 7 motosikletli polis ekibi destek verdi. Ayrıca, bir helikopter, 3 insansız hava aracı (İHA) ve 14 narkotik dedektör köpeği de operasyonlarda aktif olarak kullanıldı.

44 adrese baskın: Kapılar koçbaşı ile kırıldı

Operasyonun en dikkat çeken ayrıntısı, zanlıların saklandığı 44 adrese yapılan eş zamanlı baskınlardı. Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Yiğit’in yönettiği operasyonda, kapılar koçbaşı ile kırılarak içeri girildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu maddeler, silahlar ve çeşitli suç unsurları ele geçirildi.

Yatağa gizlenmiş silah bulundu

Operasyon sırasında bir zanlının evinde dikkat çeken bir bulguya rastlandı. Polis ekipleri, yatağın içine gizlenmiş bir tabanca ele geçirdi. Yapılan aramalarda başka silahlar ve yüklü miktarda uyuşturucu maddeye de el konuldu. Zanlılar, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan gözaltına alındı.

51 kişi gözaltında, 1 kişi aranıyor

Operasyon kapsamında, 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçlamasıyla işlem başlatıldı. Polis, operasyonda yakalanamayan 1 zanlıyı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa