Bakan Uraloğlu'ndan Narin ve siber saldırı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail'in Hizbullah'a yaptığı siber saldırı ve Narin cinayetindeki WhatsApp'ın mesajlarına dair konuştu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 10:34
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 11:52
Bakan Uraloğlu'ndan Narin ve siber saldırı açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'daki Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına yönelik patlatma iddialarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'de çağrı cihazı kullanılmıyor"

Türkiye'de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını belirten Uraloğlu,  bu cihazların Türkiye'de herhangi bir risk oluşturmadığını belirtti. Ayrıca, patlayıcıların önceden yerleştirilme ihtimalinin daha güçlü olduğunu ifade etti.

Kişisel verilerde sızıntı riski var mı? 

Uraloğlu, Türkiye olarak her gün güvenlik anlamında 400'ü üzerinde saldırının önlendiğini vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kişisel verilerin çalınmasına yönelik iddialarla ilgili ise, Türkiye'de böyle bir sızıntı riskinin olmadığını ve güncel olarak herhangi bir veri sızıntısının bulunmadığını belirtti.

"WhatsApp mesajları kaydetmedi"

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma sürüyor. Gözaltılar, tutuklama devam ederken cinayetin aydınlatılması için emniyet birimleri titizlikle çalışıyor. Dün Narin'in açıklanan otopsi raporunda boğularak öldürüldüğü saptanmıştı. Cinayette ise en çok konuşulan olaylardan biri de mesajlar olmuştu.  WhatsApp, aile arasında geçen yazışmaları Türkiye'ye teslim etmemişti.  Narin cinayeti ve sonrasında yaşananlara ilişkin olarak Bakan Uraloğlu, WhatsApp'ın mesajları kaydetmediğini açıkladığını bildirdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa