Almanya'da 2 Türk'ün yanarak ölümünde kundaklama şüphesi!

Almanya'da anne ve 5 yaşındaki oğlu olmak üzere iki Türk'ün vefat ettiği yangınla ilgili kundaklama şüphesi üzerinden soruşturma başlatıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 10:38
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 10:44
Almanya'da 2 Türk'ün yanarak ölümünde kundaklama şüphesi!
AA
Kaynak AA

Almanya'da kundaklama şüphesiyle yangın soruşturması

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde meydana gelen ve iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangınla ilgili olarak savcılık, kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattı. Eberswalde kentinde yaşanan bu olay, büyük üzüntüye neden olurken, yangının kasıtlı bir eylemden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Savcılıktan kundaklama şüphesi açıklaması

Brandenburg Eyalet Savcılığı Sözcüsü Ingo Kechichian, Alman RBB televizyonuna yaptığı açıklamada yangının teknik bir arızadan kaynaklanmadığını düşündüklerini belirtti. Kechichian, yangına kasıtlı bir davranışın neden olduğuna inandıklarını ifade ederek, olayın titizlikle araştırıldığını söyledi. Adli tıp işlemlerinin henüz tamamlanmadığını aktaran sözcü, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Yangının çıkış nedeni konusunda iddialar

Yangının başladığı yerin, binanın alt katında tadilatta olan bir berber dükkanı olduğu biliniyor. İlk iddialara göre yangının, berber dükkanının elektrik tesisatındaki bir arızadan kaynaklanmış olabileceği öne sürülmüştü. Ancak savcılığın yaptığı açıklama, kundaklama şüphesini öne çıkararak soruşturmanın bu yönde derinleştirildiğini gösterdi.

Emine Çoban ve oğlu hayatını kaybetti

Friedrich-Ebert Caddesi üzerinde bulunan çok katlı binada hafta sonu geç saatlerde çıkan yangında, Türkiye’nin Urfa şehrinden olduğu öğrenilen Emine Çoban ve oğlu Umut Can Çoban hayatını kaybetti. Yangında ayrıca dördü ağır olmak üzere altı kişi de yaralandı. Bu trajik olay, hem yerel halk hem de Almanya'daki Türk toplumu arasında büyük bir üzüntüye yol açtı.

Soruşturma devam ediyor

Yangının çıkış nedeni henüz tam olarak aydınlatılamamış olsa da, savcılığın kundaklama ihtimali üzerine yoğunlaştığı belirtiliyor. Adli tıp işlemleri ve yangının kaynağına ilişkin teknik incelemeler tamamlandığında, olayın netleşmesi bekleniyor. Yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı tespit edilirse, faillerin tespit edilmesi ve adaletin sağlanması için çalışmaların hızla devam edeceği vurgulanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa