Harris, Trump'ı arayıp "geçmiş olsun" dileklerini bildirdi

Demokratların adayı Kamala Harris, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ı arayarak “suikast girişimi” nedeniyle “geçmiş olsun” dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 10:46
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 11:21
Harris, Trump'ı arayıp ''geçmiş olsun'' dileklerini bildirdi
AA
Kaynak AA

Kamala Harris'ten Trump'a "geçmiş olsun" telefonu

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi olduğu belirtilen olayın ardından Trump'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Harris, bu görüşmede politik şiddete karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Politik şiddete karşı mücadele vurgusu

The Hill gazetesinin haberine göre, Kamala Harris, katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Trump'ı aradığını doğruladı. Harris, telefon görüşmesinde Trump'a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve "ABD'de politik şiddete yer olmadığını" bir kez daha hatırlattığını belirtti. Harris, bu görüşmenin, demokrasiyi demokratik yollarla koruma mücadelesine olan inancını pekiştirdiğini de sözlerine ekledi.

Trump: "Biden ve Harris nazikti"

Donald Trump, yaptığı açıklamada Kamala Harris ve Joe Biden'ın kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Trump, Biden’ın telefonda "Olanlardan dolayı üzgünüm" dediğini ve oldukça nazik bir tavır sergilediğini belirtti. Eski başkan, “Biden bana karşı çok nazikti. Bir yandan da ‘Keşke aramasaydı’ diye düşündüm çünkü gerçekten çok nazikti” şeklinde esprili bir yorumda bulundu.

Harris ile de nazik bir konuşma

Trump, Harris'in de telefon görüşmesi sırasında oldukça nazik davrandığını ifade etti. Harris’in rakip olsa bile saygı gösterilmesi gereken bir insan olduğunu vurgulayan Trump, politik rakiplerin de birbirlerine karşı saygı çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Suikast girişimi ve Florida’daki olay

15 Eylül akşamı Donald Trump, Florida’da bulunduğu sırada civarda silah sesleri duyulmuştu. Yerel polis ekipleri, olaydan sonra bölgede AK-47 tipi bir silah bulunduğunu ve bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Trump, olayın ardından destekçilerine e-posta göndererek “Etrafımda silah sesleri duyuldu ama iyiyim ve güvendeyim” mesajını paylaştı.

Şüpheli hakkında yasal süreç devam ediyor

FBI, bu olayı "oldukça ciddi" olarak nitelendirirken, 16 Eylül’de hakim karşısına çıkan şüpheli Ryan Wesley Routh, "ateşli silah bulundurmak" ve "seri numarası silinmiş silah bulundurmak" suçlamalarıyla yargılanıyor. Daha önce başka suçlardan da hüküm giymiş olan Routh hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Trump daha önce de suikast girişimine maruz kalmıştı

Bu olay, Trump’a yönelik ilk saldırı girişimi değil. Eski başkan, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da düzenlediği miting sırasında uğradığı suikast girişiminden kulağından aldığı hafif yarayla kurtulmuştu. ABD'de yaşanan bu olaylar, politik şiddetin tehlikeli boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa