Gürcistan LGBT’yi, eşcinsel evlilik ve cinsiyet değiştirmeyi yasakladı

Gürcistan’da LGBT propagandası yapmak, eşcinsel evlilik ve cinsiyet değiştirme ameliyatları resmi olarak yasaklandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 11:31
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 12:23
Gürcistan LGBT’yi, eşcinsel evlilik ve cinsiyet değiştirmeyi yasakladı
AA
Kaynak AA

Gürcistan Parlamentosu'ndan LGBT yasağına onay

Gürcistan Parlamentosu, eşcinsel evlilikleri, eşcinsel bireylerin evlat edinmesini, cinsiyet değiştirme işlemlerini ve LGBT propagandasını yasaklayan yasal düzenlemeyi onayladı. Gürcistan'da iktidarda bulunan Gürcü Hayali Partisi tarafından 4 Haziran'da parlamentoya sunulan "Aile Değerleri ve Küçüklerin Korunması" yasası, son oylamada kabul edildi.

Aile Değerleri ve Küçüklerin Korunması Yasası onaylandı

Parlamento Başkanı Şalva Papuaşvili'nin yönetimindeki Genel Kurul, yasanın üçüncü ve son oylamasını gerçekleştirdi. "Aile Değerleri ve Küçüklerin Korunması" adı altında sunulan düzenleme, 84 "evet" oyu ile yasalaştı. Yasayla birlikte, Gürcistan'da LGBT topluluğuna yönelik pek çok kısıtlama getirilmiş oldu.

Yasal düzenlemenin içeriği ve kapsamı

Parlamento Başkanı Papuaşvili, yasa ile ilgili yaptığı açıklamada, değişikliklerin evlilik, evlat edinme, cinsiyet değişikliği ve LGBT topluluğuna yönelik propagandanın yanı sıra cinsel azınlıkların toplumsal görünürlüğünü de kapsadığını belirtti. Yeni yasa, eşcinsellerin evlenmesini, evlat edinmesini ve cinsiyet değiştirme ameliyatlarını yasaklıyor.

Yasaklar ve kısıtlamalar

Yasa kapsamında, kimlik belgelerinde veya diğer resmi evraklarda cinsiyet değişikliği kaydının yapılması, eğitim kurumlarında LGBT içerikli propaganda yapılması, televizyon ve reklamlarda eşcinselliği teşvik edici içeriklerin yer alması yasaklandı. Ayrıca, eşcinsellerin propaganda amaçlı toplantı yapmaları da yasak kapsamına alındı.

Sonuç olumlu olacak

Gürcistan’da toplumun büyük bölümünün desteğini alan bu önemli yasal düzenleme, Gürcistan'ın sosyal politikaları ve sapkın azınlıklara yönelik tutumu konusunda uluslararası alanda da dikkat çekiyor. Yasal değişikliklerin, ülke içindeki sosyal dinamikler üzerinde uzun vadeli ve olumlu etkileri olması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa