Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu tamamlandı

İsrail güçlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin otopsi raporu açıklandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 11:42
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 14:46
Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu tamamlandı
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik askeri operasyonları ile roket saldırıları şeklinde devam ederken Türkiye geçtiğimiz hafta acı bir olayla sarsıldı.

Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'da İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteri sırasında 26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülmesi, büyük bir  tepkilere yol açtı.  Eygi'nin cenazesi, 14 Eylül'de Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu tamamlandı

İşgal altındaki Batı Şeria’da katıldığı barışçıl bir gösteri sırasında İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu, ölümün uzak mesafeden ateşli silahla vurulma sonucu gerçekleştiğini belirtti. İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Eygi’nin vücudunda 1 mermi giriş yarası tespit edildiği ve bu yaranın tek başına ölümcül nitelikte olduğu vurgulandı.


Raporda ayrıca beyin kanaması ve beyin dokusu harabiyeti gibi bulgulara rastlandığı, mermi çekirdeği etrafında yanık veya barut izi bulunmadığı için atışın uzak mesafeden yapıldığı sonucuna varıldı. Cesetten çıkartılan 6 adet metalik yabancı cismin inceleme için Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildiği de raporda belirtildi.

Filistin’de yapılan ilk otopsi sırasında mermi çekirdeğinin çıkarıldığı ve giriş yarasının bozulduğu ifade edilerek, olay yeri kroki ve görüntülerinin sağlanamaması nedeniyle atış istikameti ve mermi çekirdeğiyle ilgili kesin bir değerlendirme yapılamadığı da vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa