Bursa'da toplu ulaşımda yeni dönem!

Bursa'da ulaşım konusunda yeni bir dönem başlıyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaş, gittikleri kadar ödeme yapacak, para iadesi alacak.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 13:21
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 14:23
Bursa'da toplu ulaşımda yeni dönem!
Ecem Çetin Editör

Bursa'da toplu taşımada yeni bir dönem başlıyor. Şehirde "Gittiğin Kadar Öde" sistemi devreye sokuldu. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği BURULAŞ tarafından hayata geçirilen uygulama 17 Eylül 2024 Salı günü saat 00:00 itibarıyla kullanıma başlandı. Bu yenilikçi sistemle birlikte toplu taşımada daha adil ve esnek bir ücretlendirme dönemi başladı.

Yeni uygulama sayesinde, Bursalı yolcular yalnızca kullandıkları mesafe kadar ödeme yapacaklar. Böylece toplu taşıma maliyetlerini daha etkin bir şekilde kontrol altına alma imkanı bulacaklar. Yolcular, toplu taşıma hizmetlerinden daha ekonomik bir şekilde faydalanırken, yolculuk deneyimleri de iyileşecek.

Yeni sistemde, özellikle BursaRay kullanıcılarını ilgilendiren önemli indirim ve iade detayları bulunuyor. İşte bu kapsamda açıklanan kurallar:

  • BursaRay Tam Ücret Tarifesi: 1-5 istasyon arasında yolculuk yapan yolcular 5,00 TL, 6-11 istasyon arasında seyahat edenler ise 2,00 TL iade alacak. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda herhangi bir iade uygulanmayacak.

  • İade Uygulanan Kart Tipleri: Tam BursaKart ve vizesi geçmiş kart tiplerinde (örneğin; süresi dolmuş kişiselleştirilmiş kartlar, öğrenci ve öğretmen kartları) de iade hakkı geçerli olacak.

  • Aktarmalarda İade Sistemi Geçerli Değil: Otobüs ile başlayan ve ardından BursaRay’a aktarma yapan yolcular, aktarma indirimi aldıkları için bu sistemden yararlanamayacaklar. "Gittiğin Kadar Öde" sisteminden faydalanabilmek için yolculuğun sadece BursaRay ile yapılması gerekiyor.

  • İade Süresi: Yolcuların iade alabilmeleri için biniş yaptıkları ilk noktadan itibaren 90 dakika içinde sistemi kullanmaları gerekiyor.

  • İade Koşulları: Yolculuğun ilk biniş noktası mutlaka BursaRay olmalı. Bu durumda sistem devreye girecek ve belirtilen indirimler geçerli olacak.

Sisteme dahil olmayan hatlar ve kartlar

  • T2 Tramvay Hattı: Bu hat, iade sistemine dahil değil.
  • Sanal Kartlar: Sanal kartlar da iade kapsamı dışında bırakılmış durumda

Bu yeni uygulama, Bursalıların toplu taşımada daha adil bir ücretlendirme ile seyahat etmelerini sağlarken, şehirde toplu taşıma kullanımını da teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa