Ankara Kültür Yolu Festivali için geri sayım

Bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı Ankara olacak. 21-29 Eylül'de Ankaralılar sanatla buluşacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 14:00
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 14:57
Ankara Kültür Yolu Festivali için geri sayım
O
Onur Çetinkaya Editör

Ankara, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin bu yılki on birinci durağı olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin marka değerine katkı sağlamayı amaçlayan festival, 21-29 Eylül tarihleri arasında başkentte gerçekleşecek. 

Etkinlikler, şehrin farklı noktalarındaki 100'den fazla mekanda düzenlenecek ve sanatçılar Ankaralılarla buluşacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 21 Eylül'de CSO Ada Ankara'da açılış konseri verecek.

Öne çıkan etkinlikler

Önemli sergiler

Andy Warhol’un "Warhol’un Dünyası-Pop Art’ın İkonu" sergisi ve Pablo Picasso’nun 80'den fazla eserinin yer aldığı "Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Konserler

Simge, Emre Altuğ, Murat Boz, Haluk Levent, Emre Fel, Ebru Yaşar gibi sanatçılar Başkent Millet Bahçesi'nde sahne alacak.

Uluslararası işbirlikleri

Çin, Hırvatistan, Ukrayna gibi birçok ülkenin büyükelçiliklerinin desteğiyle yabancı sanatçılar da festivale katılacak.

Festivalde ayrıca çocuklara yönelik atölyeler, oyunlar ve tiyatro gösterileri gibi etkinlikler de yer alacak. Festival, zengin bir kültürel ve sanatsal program sunarak hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa