Mossad ajanları davasında karar

İsrail istihbaratına casusluk yapmakla suçlanan toplam 56 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 14:27
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 15:14
Mossad ajanları davasında karar
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı kişilere yönelik geçtiğimiz aylarda ortak bir operasyona imza attı. 

MİT, MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığı ile takip ettiğini tespit etti.  MOSSAD'a çalışan 56 casus ekiplerin başarılı operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı.

56 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı 56 sanığın "yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan 12'şer yıla kadar hapsini istedi.

İsrail istihbaratına casusluk yapmakla suçlanan 56 sanığın yargılandığı davada, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Tutuklu sanıklar Ahmet Koray Özgürün ve Alperen Erkut, "yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, 35 sanığa aynı suçtan 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bu sanıklar hakkında yurt dışı çıkış yasağı da uygulanmasına hükmedildi.

19 sanık ise suçun işlenmediğine kanaat getirilerek beraat etti. İddianamede, İsrail istihbarat servisinin internet tabanlı mobil uygulamalar üzerinden çevrim içi operasyonlar yürüttüğü ve casusluk faaliyetleri için sahadaki kişilerden faydalandığı belirtildi.

Casusluk faaliyetlerinde, dedektiflerden biyografik bilgi toplama, takip cihazı yerleştirme ve kritik bilgilerin temini gibi görevlerin yapıldığı tespit edilmişti. Tüm sanıklar başlangıçta 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyordu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa