Önünde "evlat nöbeti" tutulan DEM, Narin'i de kullanıyor

DEM Partililer, PKK'nın en büyük düşmanlarından Hizbullah'a kara çalmak için Narin'i kullandığı sırada anneler parti binası önünde evlatlarını istediler.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 14:34
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 15:47
Önünde ''evlat nöbeti'' tutulan DEM, Narin'i de kullanıyor
AA
Kaynak AA

Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından DEM Parti'yi sorumlu tutan aileler, parti il binası önündeki eylemlerini sürdürüyor. Her hafta çarşamba günleri bir araya gelen aileler, çocuklarını geri almak amacıyla DEM Parti İl Başkanlığı önünde toplanarak, tepkilerini dile getiriyor.

Aileler "evlat nöbetinde"

Çocuklarının fotoğraflarını taşıyan anne ve babalar, "Evlat nöbetindeyiz", "Anneler direniyor" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" yazılı pankartlar açarak, eylemlerini kararlılıkla devam ettiriyor. Aileler, PKK tarafından kaçırılan evlatlarına seslenerek "teslim ol" çağrısında bulundu. Çocuklarını geri alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten aileler, bu mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurguladı.

Muş Engelliler Derneği'nden destek

Muş Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ve beraberindekiler de eyleme katılarak ailelere destek verdi. Korkmaz, annelerin bu haklı mücadelesine her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Ailelerin yanında olduklarını ifade eden Korkmaz, teröre karşı tek ses olmanın önemine dikkat çekti.

On yıldır oğlundan haber alamayan baba: "Oğlum dön, orası yanlış yer"

Oğlu için eyleme katılan Halit Altun, on yıldır evladından haber alamadığını ve yıllardır dönmesini beklediğini anlattı. Altun, "Oğlum, eğer sağsan, beni dinliyorsan, izliyorsan durma, gel. Orası bize göre değil. Memleketine, annenin, babanın ve devletinin yanına gel. O insanlar bizden değil, herkese sesleniyorum, orası yanlış yer. Ülkenize dönün." diyerek duygularını dile getirdi.

"DEM Parti ve PKK çocuğumu aldı"

Bir diğer acılı anne olan Şahinaz Özcan, çocuğunun DEM Parti ve PKK tarafından kaçırıldığını söyledi. Özcan, "Oğlum gelene kadar buradayım. Çocuğumu DEM Parti ve PKK'dan istiyorum." diye konuşarak eylemi bırakmayacağını ifade etti. Özcan’ın sözleri, teröre karşı mücadele eden diğer ailelerin de kararlılığını gösteriyor.

Dertleri Narin mi yoksa PKK düşmanı Hizbullah mı?

Birçok ilde DEM Parti il binaları önünde acılı anneler ve babalar “evlat nöbeti” tutarak, PKK’ya eleman temin ettikleri defalarca tespit edilen DEM Partisi’nden çocuklarını geri isterken DEM Partili yöneticiler de akıllara zarar bir şekilde Narin cinayetini PKK’nın en büyük düşmanlarından olan ve Hizbullah’a yıkma ve algı oluşturma çabalarını sürdürüyor.

Tülay Hatimoğulları, Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, bazı milletvekilleri ve partililerin eşlik ettiği ziyarette, Tavşantepe Mahallesi’ndeki mezarlıkta Narin için dua edildi. Hatimoğulları, ziyaret sırasında Türkiye’nin 19 gün boyunca küçük Narin’den gelecek güzel bir haber beklediğini, ancak acı haberin geldiğini ifade etti.

Cinayetin aydınlatılması çağrısı

Hatimoğulları, Narin Güran cinayetinin aydınlatılması gerektiğini belirterek, çocukların bu toplumun geleceği olduğunu vurguladı. Açıklamasında, çocukların mutlu bir şekilde eğitim alabilecekleri ve güven içinde oyun oynayabilecekleri ortamları sağlamanın büyüklerin, toplumun ve kamunun görevi olduğunu dile getirdi. Hatimoğulları, parti olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve yaşam hakkına sahip çıkacaklarını belirtti.

Diyarbakır Barosu’na ziyaret

Mezar ziyaretinin ardından Hatimoğulları ve beraberindekiler Diyarbakır Barosu’nu ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın katledilmesinin Türkiye’nin en önemli gündemlerinden biri haline geldiğini söyledi. Hatimoğulları, Diyarbakır Barosu’nun açıklamalarından bilgi aldıklarını belirterek, başka çocukların yaşamdan koparılmaması için her anlamda mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Narin Güran için adalet talebi

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de cinayetle ilgili çok şeyin konuşulduğunu ancak faili ve öldürme nedenini henüz belirleyemediklerini kaydetti. Eren, “Narin’in faillerini ve öldürme sebebini tespit edene kadar söylenen her şey iddia olarak kalır. Bir an önce adaletin sağlanması için mücadele ediyoruz,” şeklinde konuşarak, soruşturmanın hızla ilerlemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa