Kılıçdaroğlu ile Dervişoğlu bir araya gelecek

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu yarın İYİ Parti Genel Merkezi'nde görüşecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 14:58
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 16:46
Kılıçdaroğlu ile Dervişoğlu bir araya gelecek
O
Onur Çetinkaya Editör

İYİ Parti'de genel ve yerel seçimler sonrası parti içerisinde kazan kaynamaya devam ediyor.

Erhan Usta, Birol Aydemir, İsmail Tatlıoğlu, Bahadır Erdem, Bilal Bilici, Taner Demirer, Aykut Kaya, Seyithan İzsiz, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti kurucuları arasında yer alan Ankara Milletvekili Koray Aydın ve son olara Ümit Özlale partiden istifa eden isimler oldu.

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında seçim yarışı içerisinde başlayan gerilim seçim sonrasına yansıdı.

Tarihler 31 Mart'a ilerlerken genel seçim sonrası CHP'de değişim sesleri yükseldi ve Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıllık koltuğunu Özgür Özel'e bıraktı.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kalması sonrası Millet İttfakı'nın bileşenlerinden olan İYİ Parti ve CHP başkanları arasında hançer diyaloğu yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalmasına ve ardından seçim sürecine değinen Kılıçdaroğlu, "İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler geldi. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım." diye konuştu.

CHP'de durum böyleyken 31 Mart'ın ardından ise yerel seçimlerde alınan başarısızlık İYİ Parti'de de değişime gidilmesine yol açtı. Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, partideki görevinden ayrıldığını açıkladı. 

İYİ Parti arasında yaşananların ardından yarın sürpriz bir buluşma gerçekleşecek.  CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu yarın İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret edecek.  İki ismin görüşmesi saat 17.00'de gerçekleştirilecek. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa