Erdoğan'dan Anayasa'nın ilk dört maddesi ile ilgili sözlere yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa sözlerine tartışma yok cevabını verdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 15:24
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 16:41
Erdoğan'dan Anayasa'nın ilk dört maddesi ile ilgili sözlere yanıt
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, bu sektörün Türkiye'ye döviz kazandırdığını ve ülkenin marka değerini yükselttiğini vurguladı. Ekonomiyle ilgili olarak Erdoğan, Türkiye'nin ihracatını 36 milyar dolardan 256 milyar dolara çıkardıklarını ve milli gelirin ilk kez 1,1 trilyon doları aştığını ifade etti.

Anayasa tartışması

Erdoğan ayrıca, anayasa tartışmalarına da değinerek, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmanın olmadığını ve Cumhur İttifakı'nın bu konuda bir sorunu olmadığını belirtti. Yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini ve bunun Türkiye'ye yakışan bir anayasa olacağını söyledi.


"Doğuyu da ihmal etmeyeceğiz"

Erdoğan, dış politikada ise Türkiye'nin yeni rotalar keşfetmesinin eleştirilmemesi, aksine takdir edilmesi gerektiğini ifade etti. BRICS ile diyaloğun da geliştirilmesi gerektiğini vurgularken batı ile ilişkinin devam edeceğini vurguladı, doğunun da ihmal edilemeyeceğinin altını çizdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa