Lübnan'a yeni siber saldırı! Bu kez telsizler hedef alındı

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yeni bir siber saldırı düzenlendi. Yeni saldırıda telsizler patlatıldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 17:42
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 18:04
Lübnan'a yeni siber saldırı! Bu kez telsizler hedef alındı
O
Onur Çetinkaya Editör

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazları, ülkenin güneyinde ve Beyrut'un güney banliyölerinde bir kez daha patlatıldı. 

Patlayan cihazların çağrı cihazı olup olmadığının belirsiz olduğunu belirtirken, Hizbullah'a yakın kaynaklar ise bu cihazların el telsizleri olduğunu aktardı. 

3 kişi hayatını kaybetti

Son patlamalarda birçok kişi yaralanırken, telsizlerin beş ay önce Hizbullah tarafından satın alındığı bildirildi. Bu patlamalardan biri, Hizbullah'ın kısa süre önce gerçekleşen başka patlamalarda ölenler için düzenlediği cenaze töreni yakınında meydana geldi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybetti. 

Olayın ardından Hizbullah yetkilisi Hashem Safidini, saldırıların karşılıksız kalmayacağını belirterek misilleme yapılacağını vurguladı.

Dün yaşanan çağrı cihazı patlamalarında 9 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 3 bin Hizbullah mensubu yaralanmıştı ve bu olayın ardından Hizbullah, İsrail'e yönelik saldırılar düzenledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa