MKE Ankaragücü, Kenan Koçak ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

1’inci Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, teknik direktör Kenan Koçak ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 17:51
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 18:32
MKE Ankaragücü, Kenan Koçak ile 2 yıllık sözleşme imzaladı
EK
Esra Koçak Editör

Süper Lig'in ilk 5 haftasında sadece 6 puan toplayarak 13. sırada yer alan MKE Ankaragücü, alınan kötü sonuçlar sonrası teknik direktör Cihat Arslan ile yollarını karşılıklı anlaşarak ayırdı. Başkent ekibi, yeni teknik direktör olarak 43 yaşındaki Kenan Koçak ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Daha önce 2021-2023 yılları arasında A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz'un yardımcılığını yapan Koçak için Eryaman Stadyumu’nda düzenlenen imza törenine, Koçak'ın yanı sıra MKE Ankaragücü Başkan Yardımcısı Levent Onuk da katıldı.

"Ankaragücü'nü hak ettiği yere getirmek için çalışacağız"

Kenan Koçak, imza töreninde yaptığı açıklamada, Ankaragücü'nü yeniden Süper Lig'de üst sıralara taşımayı hedeflediklerini belirtti. Koçak, “Bana ve ekibime bu fırsatı tanıdıkları için başkanımız Sayın İsmail Mert Fırat ve yöneticilere teşekkür ederim. Sorumluluğumuzun farkındayız ve MKE Ankaragücü'nü hak ettiği yere getirmek için gece gündüz çalışacağız. Projeye inandığım ve bu sürecin bir parçası olmak istediğim için buradayım. Futbolcu kardeşlerimle birlikte hedeflerimize ulaşacağız. Başarı çalışarak gelir ve biz de çok çalışacağız. Hırslı ve inançlıyız. Umarım bu süreç hepimiz için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

"Teknik direktör baskısına hazırım"

Koçak, basın mensuplarının Türkiye'deki sık teknik direktör değişikliklerine dair sorusu üzerine, bu sorunun yalnızca Türkiye'ye özgü olmadığını, Avrupa’da da benzer bir durumun yaşandığını belirtti. Koçak, "İşler kötü gittiğinde genellikle oklar teknik direktörlere çevriliyor. Ancak bir boksör ringe çıktığında sadece yumruk atmayı değil, yumruk yemeyi de göze alır. Teknik direktör olarak bu baskıyı kabullenmez ve hazırlanmazsanız bu işi yapamazsınız. Ben bu baskıyla başa çıkabilirim" dedi.

Kenan Koçak’ın Ankaragücü’ndeki görevi, takımın ligdeki performansını yukarı taşımak adına büyük bir sınav olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa