İsrail Lübnan üzerinden dünyaya gözdağı mı veriyor?

Lübnan’da dün gerçekleşen çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından bu kez hedef telsizler oldu. İşgalci İsrail, telsiz cihazları da patlattı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 18:07
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 12:51
İsrail Lübnan üzerinden dünyaya gözdağı mı veriyor?
Kübra Şenal Editör

Önceki gün Lübnan'ın birçok bölgesinde işgalci İsrail tarafından çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılmasıyla ölenler olmuş 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı. Saldırıya ilişkin ilgisinin olduğu düşünülen ABD, suçlamaları kabul etmemiş, İsrail cephesinden ise resmi bir açıklama yapılmamıştı.

İşgalci İsrail tarafından Lübnan'a bir siber saldırı daha gerçekleştirildi. Bu kez de telsiz cihazların patlatıldığı görüntüler gündeme geldi.

Cihazlara sızan katil İsrail'in Lübnan'ı kobay olarak kullandığı ve dünyaya aklınca bir gözdağı verdiği değerlendiriliyor.

Beyrut ve diğer bölgelerde şiddetli patlamalar

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, patlamalardan biri, Beyrut’ta dün ölen 4 Hizbullah üyesinin cenaze töreni sırasında yaşandı. Görüntülerde, kalabalığın arasında meydana gelen patlama anı ve yükselen dumanlar dikkat çekti.

Eş zamanlı çağrı cihazı patlamalarda 12 kişi öldü

Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında da eş zamanlı patlamalar yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamalar sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan ikisinin çocuk olduğunu açıkladı. Yaklaşık 300'ü ağır olmak üzere 2 bin 800 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail ve ABD üç maymunu oynuyor

Lübnanlı yetkililer saldırının faili olarak İsrail'i işaret ediyor. Analizcilere göre, İsrail'in bu saldırıyı tek başına yapmadığı düşünülürken gözler ABD'ye çevrildi. Ancak, saldırıdan kısa bir zaman önce Lübnan hava sahasında 'harp uçağı'nı gezdiren ABD, suçlamaları kabul etmezken İsrail'den henüz bir açıklama gelmedi.

Şimdilerde dünya basınını çalkalayan ve milyonları endişelendiren söz konusu saldırıda ABD ve İsrail'in üç maymunu oynadığı belirtiliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa