ABD'de ziyareti öncesi kritik buluşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD ziyareti öncesinde bu akşam görüşme yapması bekleniyor.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 18:29
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 18:41
ABD'de ziyareti öncesi kritik buluşma
EK
Esra Koçak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Beştepe'de bir görüşme gerçekleştirecek. Hazine kaynakları, görüşmenin rutin bir değerlendirme toplantısı olduğunu ifade ederken, görüşmenin ABD ziyareti öncesi gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu toplantısı kapsamında New York'a yapacağı ziyaret sırasında Fortune 100 listesinde yer alan 20 şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek. Ancak bu önemli buluşma öncesinde Erdoğan'ın Mehmet Şimşek ile ekonomi üzerine yapacağı görüşme, uluslararası iş dünyasıyla gerçekleşecek temaslar açısından önem taşıyor.

Şimşek ekonomik hedefler dosyasıyla katılacak

Toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomide gelinen son durumu ve hedeflerin gerçekleşme oranlarını içeren bir dosya ile Erdoğan’a sunum yapması bekleniyor. Bu dosyada, Türkiye ekonomisinde izlenen politikaların sonuçları ve geleceğe dair projeksiyonlar yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, New York'taki iş dünyasıyla gerçekleştireceği görüşmelerde, Şimşek’in çizdiği ekonomik çerçeve doğrultusunda bir hazırlık yapacağı belirtiliyor. Bu görüşme, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılara vereceği mesajlar açısından da kritik bir öneme sahip olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa