ABD'den İran'a "insan hakları ihlalleri" gerekçesiyle yeni yaptırımlar

ABD, aralarında İran Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının da bulunduğu 12 kişiye "insan hakları ihlalleri" dolayısıyla yaptırım uygulama kararı aldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 19:22
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 19:30
ABD'den İran'a ''insan hakları ihlalleri'' gerekçesiyle yeni yaptırımlar
AA
Kaynak AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'da yaşanan insan hakları ihlalleri nedeniyle yaptırımların süreceğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, İran'daki insan hakları ihlallerine karıştığı tespit edilen 12 kişinin daha yaptırım listesine eklendiği belirtildi. Bu kişiler arasında İran Devrim Muhafızları Ordusu üyeleri ile İran Cezaevleri Kurumu yetkilileri de yer alıyor.

"Cezaevlerindeki ihlaller yaptırımla cezalandırılacak"

ABD Dışişleri Bakanlığı, cezaevlerinde mahkumlara uygulanan kötü muamele ve bazı vakalarda yaşanan ölümlerden sorumlu kişilerin de bu listeye dahil edildiğini açıkladı. İran’da mahkumların maruz kaldığı hak ihlalleri uluslararası toplum tarafından da yakından takip ediliyor ve bu doğrultuda ABD'nin adımları sürüyor.

Yaptırımların kapsamı

Yaptırım listesine eklenen kişi ve kurumların, ABD'de bulunan tüm mal varlıkları donduruluyor. Ayrıca bu kişi ve kurumlar ABD'de ticari faaliyetlerde bulunamıyor ve Amerikan vizesine erişimleri engelleniyor. Yaptırım uygulananların ABD'ye girişleri de yasaklanıyor. ABD, bu adımlar ile İran’daki insan hakları ihlallerine karşı net bir duruş sergiliyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa