BM Genel Sekreteri Guterres: Lübnan'daki durum endişe verici

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 19:37
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 19:48
BM Genel Sekreteri Guterres: Lübnan'daki durum endişe verici
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail'in Lübnan'da yaptığı siber saldırıların ardından BM Genel Sekreteri Guterres açıklamalarda bulundu. Guterres, durumun ciddiyeti üzerinde durdu.

"Durumun yayılma riski var"

New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Guterres, olayın gerçekleşme şeklinin endişe verici olduğunu belirten Guterres, "Durumun çok hızlı bir şekilde yayılma riski var. Bunu engellemek için tüm çabanın gösterilmesi gerekiyor" dedi.

"İsrail'in eylemleri ön saldırı olabilir"

Guterres, İsrail’in Hizbullah’a ait iletişim araçlarını hedef almasının, kapsamlı bir eylem öncesi yapılan bir ön saldırı olabileceğini ifade etti. Bu tür hamlelerin bölgedeki tansiyonu yükseltebileceğini belirten Guterres, "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum" şeklinde konuştu.

BM Güvenlik Konseyi kararına saygı çağrısı

Genel Sekreter, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlatarak, bölgedeki istikrarın sağlanması için çatışmaların derhal son bulması gerektiğini belirtti. Guterres, "Tarafların çatışmalara son vererek gerginliğin daha fazla tırmanmasını önlemeleri şart" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa