Lübnan'ı kana bulayan çağrı cihazlarını üreten firma tartışılıyor

Lübnan'daki saldırıda gündeme gelen Macaristan merkezli BAC firmasına yönelik soru işaretleri artıyor.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 19:50
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 20:01
Lübnan'ı kana bulayan çağrı cihazlarını üreten firma tartışılıyor
EK
Esra Koçak Editör

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasıyla gerçekleşen saldırı sonrası, Macaristan merkezli BAC Consulting KFT isimli firma dikkatleri üzerine çekti. Patlatılan cihazları ürettiği iddia edilen şirket hakkında belirsizlikler devam ederken, firmanın halen bir açıklama yapmaması ve internet sitesinin kapatılması, soruları artırıyor.

Tayvanlı şirketten açıklama: "Cihazları biz üretmedik"

Tayvan merkezli Gold Apollo isimli şirket, patlatılan çağrı cihazlarını kendilerinin üretmediğini belirterek, marka lisansı verdikleri Macar ortağı BAC Consulting KFT'yi işaret etti. Bu açıklama sonrası gözler Budapeşte'de merkezi bulunan BAC Consulting'e çevrildi. Şirketin internet sitesine Türkiye saatiyle 14.30 itibarıyla erişim sağlanamıyor.

BAC Consulting KFT hakkında belirsizlikler

2022 yılında Budapeşte'de Szonyi Yolu üzerinde kurulan BAC Consulting KFT'nin genel müdürü ve sahibi olarak Arcidiacono Cristiana Rosaria gösteriliyor. Rosaria'nın LinkedIn profilinde şirketin iş geliştirme, yönetim danışmanlığı, çevre ve siyasi danışmanlık, halkla ilişkiler ve telekomünikasyon hizmetleri sunduğu bilgileri yer alıyor. Ayrıca Rosaria'nın Avrupa Komisyonu'nda üç yıl değerlendirme uzmanı olarak çalıştığı da belirtiliyor.

Lübnan'daki saldırı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si çocuk olmak üzere bu sayının önemli bir kısmını oluşturduğunu açıkladı. Ayrıca, 300'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer, saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gerilim tırmanıyor

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda gerilim giderek artıyor. Saldırının ardından bölgedeki tansiyonun daha da yükseldiği gözlemleniyor.

BAC Consulting KFT'ye yönelik soru işaretleri derinleşirken, uluslararası kamuoyu bu belirsizliklerin açıklığa kavuşturulmasını bekliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa