Gerginlik tırmanıyor... Uçuşlar üst üste iptal edildi

İsrail ve Lübnan’daki Hizbullah arasındaki gerginlik tırmanırken Air France, iki ülkeye uçuşları askıya aldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 20:16
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 20:25
Gerginlik tırmanıyor... Uçuşlar üst üste iptal edildi
AA
Kaynak AA

Fransız hava yolu şirketi Air France, güvenlik endişeleri nedeniyle Lübnan ve İsrail'e olan tüm uçuşlarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Şirket, Paris’ten Beyrut ve Tel Aviv'e yapılması planlanan uçuşların yarına kadar iptal edildiğini belirtti.

Güvenlik endişeleri nedeniyle

Air France, Lübnan'da yaşanan ve Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla sonuçlanan olayın ardından, bölgedeki güvenlik durumunu gerekçe göstererek bu kararı aldığını açıkladı. Uçuşların yeniden başlaması ise bölgedeki durumun günlük olarak değerlendirileceği süreçlere bağlı olacak.

Yolculara bilgilendirme yapılacak

Şirket, uçuşları iptal edilen yolculara gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını ve biletlerin iadesi ya da ileri bir tarihe ertelenmesi seçeneklerinin sunulacağını duyurdu. Air France, bu süreçte yolcularının mağdur olmaması için gerekli adımları atacağını ifade etti.

Lübnan'daki son durum

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Hizbullah'a ait telsizlerin patlatılması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’ü ağır olmak üzere 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail'in, bugün de Hizbullah'ın telsiz ağlarına yönelik saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi. Bölgedeki gerilimin artması, havayolu ulaşımını da doğrudan etkiledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa