İsrailli Bakan Gallant'tan Lübnan açıklaması: Savaşta yeni aşamadayız

Lübnan'daki siber saldırıların faili işgalci İsrail'den ilk açıklama geldi. İsrail Savunma Bakanı Gallant "Savaşta yeni aşamadayız" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 21:40
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 00:07
İsrailli Bakan Gallant'tan Lübnan açıklaması: Savaşta yeni aşamadayız
Kübra Şenal Editör

Terör devleti İsrail, Gazze'nin ardından gözünü Lübnan'a dikti. Son 2 gündür Lübnan'da yaşanan siber saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan İsrail, sessizliğini bozarak saldırı üstlendi.

İsrail'in şimdiki odak noktası Lübnan!

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'da son 24 saatte yaşanan ikinci elektronik cihaz patlamasının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in odak noktasının Lübnan cephesine kaydığını ve savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini belirtti.

"Ağırlık kuzeye kayıyor"

İsrail basınında yer alan haberlere göre Gallant, Hayfa yakınlarındaki bir hava üssünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz" dedi. Gallant, savaşın yeni bir aşamaya girdiğini ve İsrail'in bu sürece uyum sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu savaşın büyük cesaret, azim ve kararlılık gerektirdiğini söyledi.

Hizbullah'a karşı askeri eylem yetkisi

İsrail kabinesi, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant'a, topyekün bir savaşa yol açsa bile Hizbullah'a karşı askeri eylemde bulunma yetkisi verdi.

Lübnan'dan sonra hedef neresi?

İşgalci İsrail'in "Kuzeye odaklandık" açıklamasından sonra Lübnan'dan sonraki hedefinin neresi olduğu tartışma konusu oldu.

Google'da yapılan aramalar eşliğinde İsrail'in kuzeyinde Lübnan'dan sonra Suriye yer alıyor. Suriye ise Türkiye'nin komşusu!

Lübnan'daki patlamalar

Lübnan’da son 24 saatte önce çağrı cihazlarında, ardından telsizlerde meydana gelen patlamalar nedeniyle gerilim artmış durumda. Lübnanlı yetkililer patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi Gallant'ın açıklamasına kadar sessiz kaldı. Gallant, İsrail'in kuzeydeki saldırılarının amacının, tahliye edilen İsrailli vatandaşların güven içinde evlerine dönebilmeleri olduğunu savundu. Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin unutulmadığını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa