O firmanın aylardır ziyaretçisinin olmadığı ortaya çıktı

Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı ileri sürülen Macar firmanın aylardır ziyaretçisinin olmadığı ortaya çıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Eylül 2024 22:27
GÜNCELLEME
18 Eylül 2024 22:36
O firmanın aylardır ziyaretçisinin olmadığı ortaya çıktı
AA
Kaynak AA

Lübnan’da çağrı cihazlarının patlatılmasının Tayvan merkezli Gold Apollo şirketinin patlatılan çağrı cihazlarını üreten firma olarak Macar ortağı "BAC Consulting KFT" isimli firmaya işaret etmesi, gözlerin Budapeşte’ye çevrilmesine neden oldu.

Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonrası dikkatler, bu cihazları sattığı iddia edilen BAC Consulting KFT adlı Macar firmaya çevrildi. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan şirketin ofisine aylardır kimsenin gelmediği ortaya çıktı.

Budapeşte'deki şüpheli ofis

Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, patlatılan çağrı cihazlarını üretmediğini açıklayarak, marka lisansını verdikleri Macar ortakları BAC Consulting KFT’yi işaret etti. Bu gelişmeler sonrası Budapeşte’deki şirket ofisine ilişkin soru işaretleri arttı.

Şirketin bulunduğu apartmanda yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir kiracı, ofiste nadiren bir kadın çalışanın görüldüğünü, ancak burada herhangi bir üretim faaliyetinin izine rastlamadıklarını söyledi. Apartmanda yaklaşık 20 yıldır yaşayan Macar vatandaşı, kadın çalışanın yalnızca gelen postalarla ilgilendiğini belirtti. Son dönemde basında çıkan haberleri okuduktan sonra ailesiyle birlikte tedirgin olduklarını ifade etti.

Macar hükümetinden açıklama: “Bir aracı firma”

Konuya ilişkin açıklama yapan Macar Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, söz konusu firmanın Macaristan’da herhangi bir üretim tesisinin bulunmadığını ve yalnızca aracı bir firma olduğunu açıkladı. Kovacs, “Firmanın adresinde kayıtlı bir müdürü var, ancak belirtilen cihazlar hiçbir zaman Macaristan’da bulunmadı” dedi. Firmanın genel müdürü olarak gösterilen Arcidiacono Cristiana Rosaria isimli kadının, şirketin tek yetkilisi olduğu belirtiliyor.

Firmanın internet sitesinin bakım çalışması gerekçesiyle kapalı olduğu da ortaya çıktı. 2022’de kurulan BAC Consulting KFT’nin Budapeşte'deki ofisinin camında, yalnızca A4 kâğıdına yazılmış bir firma isminden başka bir işarete rastlanmadı.

Lübnan'daki patlamalar ve artan gerilim

Lübnan’da 17 Eylül'de Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması sonucu ikisi çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı, 300'e yakın kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Ayrıca bugün telsizlerin patlatılması sonucu 14 kişinin daha yaşamını yitirdiği ve 450’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnanlı yetkililer, bu saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz bir açıklama yapılmadı. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda gerilim giderek tırmanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa