Lübnan'daki patlamalarda ikinci dalga sona erdi

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, çağrı cihazı ve telsizlerin patlatılmasında ikinci dalganın sona erdiğini söyledi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 05:35
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 12:50
Lübnan'daki patlamalarda ikinci dalga sona erdi
EM
Erhan Meyveci Editör

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesinde iki gündür yaşanan çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının ikinci dalgasının sona erdiğini ve hastanelere yeni yaralı gelmediğini açıkladı.

Yaralıların Durumu ve Sağlık Bakanlığı Ziyareti

Başbakan Mikati, yaralıların tedavi sürecini izlemek amacıyla Sağlık Bakanlığına yaptığı ziyarette basına açıklamalarda bulundu. Mikati, Lübnan'da yaşanan saldırılara ilişkin, Birleşmiş Milletler'in (BM) tepkisiz kalmasına dikkat çekerek, "Lübnan'da olup bitenlerde Birleşmiş Milletler nerede?" diye sordu. Ayrıca, halkına, 32 kişinin ölümüne ve 3 bin 250'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırının ikinci dalgasının sona erdiğini belirterek, hastanelere yeni yaralıların ulaşmadığı konusunda güvence verdi.

Patlamaların Kaynağı: Çağrı Cihazları ve Telsizler

17 Eylül Salı günü, Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Sağlık Bakanlığı, bu patlamalar sonucunda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 800 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralıların 300’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Ertesi gün, 18 Eylül'de de telsizlerde benzer patlamalar yaşandı. Bu ikinci saldırı dalgasında 20 kişi yaşamını yitirdi, 450'den fazla kişi ise yaralandı.

İsrail'e Yöneltilen Suçlamalar ve Gerilimin Artışı

Lübnan yetkilileri, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail-Lübnan sınırında, 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda gerilimin son günlerde daha da arttığı gözlemleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa