Silahlı fotoğraf paylaşımına 10 gözaltı...

Kütahya’da gerçekleşen olayda silahlı fotoğraf paylaşımlarına yönelik 10 gözaltı gerçekleştirildi... İşte detaylar ve yaşananlar...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 06:15
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 06:15
Silahlı fotoğraf paylaşımına 10 gözaltı...
EM
Erhan Meyveci Editör

Kütahya'da sosyal medya üzerinden tabanca ve tüfeklerle poz veren ve bu görüntüleri paylaşan 10 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulundu.

Polis Ekiplerinden Operasyon

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, sosyal medyada silah ve mühimmat paylaşan kişilere yönelik bir inceleme başlattı. Bu çalışmada, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de destek verdi. Yapılan incelemeler sonucunda, sosyal medyada tabancayla poz vererek fotoğraf paylaşan 21 hesap tespit edildi.

Evlerde Silah ve Uyuşturucu Bulundu

Bu hesapların yöneticisi olduğu belirlenen Ö.A., E.K., O.Y., Ş.Y., A.K., M.K., E.E., M.Y.T., C.C. ve A.H. isimli şüpheliler, evlerine yapılan baskınlarla yakalanarak gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 3 av tüfeği, 2 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 62 fişek, 37 kurusıkı fişeği, 106 av tüfeği kartuşu, 133 uyuşturucu hap ve 4 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kesinleşmiş 45 yıl hapis cezasıyla aranan müteahhit yakalandı

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 4 ayrı davada toplam 45 yıl hapis ve 210 bin 500 lira adli para cezası kesinleşmiş olan müteahhit İsmail Ergül'ün (48) yakalanması için operasyon düzenledi.

"Nitelikli dolandırıcılık," "bilişim sistemi üzerinden dolandırıcılık," ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından hüküm giyen ve 33 suç kaydı bulunan İsmail Ergül’ün Kütahya'daki ikamet adresi bilinse de Uşak'ta saklandığı tespit edildi. Ekipler, Uşak’ın Bozkurt Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ndeki bağ evine düzenledikleri baskında Ergül’ü yakaladı.

Kütahya'ya getirilen İsmail Ergül, emniyet ve adliyedeki işlemlerinin ardından Kütahya T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa