Gazze'de son 24 saatte yine onlarca kişi öldü

İsrail'in son 24 saatte Gazze'de düzenlediği saldırılarda 9'u çocuk 34 kişi öldü. İşte bölgede yaşananlar ve son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 07:30
Gazze'de son 24 saatte yine onlarca kişi öldü
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlediği yoğun hava saldırılarında 9'u çocuk olmak üzere toplam 34 Filistinli daha yaşamını yitirdi. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların hız kesmeden devam ettiğini ve sivil can kayıplarının giderek arttığını belirtti.

7 Ekim'den Bu Yana Süren Saldırılar: 41 Bini Aşkın Ölü

İsrail, 7 Ekim 2023'te başlayan ve hala devam eden askeri operasyonlarında, Gazze'nin farklı bölgelerine yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. Basal'ın verdiği bilgilere göre, bu tarihten itibaren en az 41 bin 272 Filistinli hayatını kaybetti. Bu kayıpların 16 bin 795'i çocuk, 11 bin 378'i ise kadınlardan oluşuyor. Gazze'deki sağlık yetkilileri, yaralı sayısının da 95 bin 551’e ulaştığını ifade ediyor. Bölgedeki sivil altyapının hedef alınması ve enkaz altında hala binlerce kişinin bulunması, ölü sayısının artmasından endişe duyulmasına neden oluyor.

Enkaz Altında Hala Binlerce Kişi

İsrail saldırılarının şiddeti nedeniyle Gazze'de birçok bina yıkıldı. Kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken, enkaz altında binlerce kişinin olduğu tahmin ediliyor. Sivil savunma ekipleri, tahrip olmuş bölgelerde zor şartlar altında çalışmalarını sürdürüyor. Ancak devam eden saldırılar, kurtarma operasyonlarını olumsuz etkiliyor. Birçok bölgeye ulaşmakta güçlük çekildiği ve özellikle yoğun bombalamalara maruz kalan yerlerde arama kurtarma faaliyetlerinin sınırlı kaldığı ifade ediliyor.

Hastaneler ve Eğitim Kurumları Hedefte

Gazze'de sivillerin sığınmak için kullandığı hastaneler, okullar ve diğer kamu binaları da saldırıların hedefi oldu. İsrail'in düzenlediği saldırılarda, tıbbi tesisler ve eğitim kurumları ciddi şekilde zarar gördü. Gazze'deki altyapının büyük ölçüde tahrip edildiği, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında ciddi sorunlar yaşandığı bildiriliyor. İnsan hakları kuruluşları, Gazze'deki insani krizin derinleştiği ve sivil altyapının kasıtlı hedef alınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguluyor.

Uluslararası Toplumdan Yetersiz Tepki

Bölgedeki kriz derinleşirken, uluslararası toplumun müdahalesi yetersiz kalıyor. Birleşmiş Milletler ve çeşitli insan hakları örgütleri, Gazze'deki durumu "insani felaket" olarak nitelendirirken, sivil kayıpların ve altyapıya verilen zararların artmasından duyulan endişeler dile getiriliyor. Buna rağmen, diplomatik çabaların sonuçsuz kalması ve ateşkes görüşmelerinin başarısız olması, bölgedeki şiddetin sona erdirilmesini zorlaştırıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa