İran, ABD seçimleri ile ilgili iddiaları reddetti

İran, ABD seçimlerini hacklemeye çalıştığına ilişkin iddiaları reddetti. Bu iddiaların gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu bildirildi...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 08:40
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 08:40
İran, ABD seçimleri ile ilgili iddiaları reddetti
EM
Erhan Meyveci Editör

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) İran’ın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği ve eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında bilgi toplayarak Demokratlara ilettiği yönündeki suçlamalarını reddetti. İran, bu iddiaların "gerçek dışı" olduğunu ve kabul edilemez nitelikte olduğunu belirtti.

"İran, Seçim Tartışmalarına Dahil Olmaz"

İran'ın BM Temsilciliği tarafından Anadolu Ajansı'na yapılan yazılı açıklamada, FBI'ın iddialarının hiçbir dayanağının olmadığı ve gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Açıklamada, "İran, başka ülkelerin iç kargaşa ve seçim süreçlerine karışmaz" denildi. Ayrıca İran'ın, ABD seçimlerine müdahale etmek için ne bir sebebi ne de bir niyeti olmadığı yinelendi.

"ABD, İddialarını Kanıtlamalı"

İranlı yetkililer, ABD'nin bu suçlamaları somut delillerle desteklemesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, sürekli olarak bu tür iddiaların gündeme getirilmesinin ABD'nin itibarını zedeleyeceği savunuldu. İran, bu tür suçlamaları tamamen asılsız ve mesnetsiz bulduğunu ifade etti.

Trump’tan Kamala Harris’e Casusluk Suçlaması

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada FBI'ın İran'ı seçim kampanyasını izlerken ve bu bilgileri Demokratların adayı Kamala Harris’e iletirken yakaladığını öne sürdü. Trump, Harris’i yasa dışı casusluk yapmakla suçlayarak istifaya çağırdı. Ayrıca Trump, "Komünist solcular Harris'in yerine başka bir aday çıkaracak mı?" diye sordu.

FBI’ın İddiaları: "İranlı Hackerlar Casusluk Yaptı"

FBI'nın yayımladığı raporda, İranlı hackerların Trump'ın seçim kampanyasından bilgi sızdırdığı ve bu bilgilerin haziran ve temmuz aylarında Demokratların adayı Joe Biden’ın kampanyasına iletildiği iddia edilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa