Lübnan'daki saldırılar dünya için yeni bir tehdit!

ABD’li jeopolitik uzmanı emekli Yarbay Rich Outzen, Lübnan’da bombalı çağrı cihazı ve telsiz saldırısının yeni bir tehdit olduğunu söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 08:50
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 12:50
Lübnan'daki saldırılar dünya için yeni bir tehdit!
AA
Kaynak AA

ABD'li jeopolitik uzman ve emekli Yarbay Rich Outzen, Lübnan’da gerçekleşen bombalı çağrı cihazı ve telsiz saldırılarını, 21. yüzyılda dikkate alınması gereken yeni bir tehdit olarak nitelendirdi. Outzen, saldırıların hacmi ve kullanılan teknikler açısından bir ilk olduğunu belirterek, bu tür çoklu ve eş zamanlı saldırıların bazı devletler ve örgütler tarafından gerçekleştirilebileceğini dile getirdi.

Yeni Bir Tehdit: Uzaktan Patlayıcılarla Koordineli Saldırılar

Outzen, cep telefonlarına patlayıcı yerleştirilmesinin yeni bir yöntem olmadığını ancak Lübnan'daki saldırının hazırlık süreci, çok sayıda cihazın aynı anda patlatılması ve kullanılan teknikler açısından dikkat çekici olduğunu söyledi. Bu tür geniş çaplı saldırıların hassas bölgeler, havalimanları ve siyasi merkezler için yeni bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Outzen, "Bu saldırı, 21. yüzyılda hepimizin endişe etmesi gereken bir tehdit" dedi.

İsrail ve İran Gerilimi

Outzen, saldırının arkasında İsrail’in olduğuna dair şüphelerin çok az olduğunu ifade etti. Olayın askeri değil, daha çok istihbarat nitelikli bir operasyon olduğunu belirten Outzen, İsrail’in konvansiyonel çatışmalar yerine istihbarat yöntemlerine yöneldiğini düşündüğünü söyledi. İsrail’in, Hizbullah’ın sipariş ettiği cihazları tedarik sürecinde patlayıcılarla manipüle ettiğini ve bu taktiklerin özellikle telsizlerde kullanılan yöntemlerle daha da doğrulandığını belirtti.

Çevrim İçi Siparişlerde Güvenlik Tehdidi

Outzen, çevrim içi sipariş sitelerinin kötü niyetli gruplar tarafından terör saldırıları için kullanılmasının "gerçek bir tehdit" olduğunu vurguladı. Bu olayların ardından elektronik cihazların güvenliği konusunun ciddiye alınması gerektiğini ifade ederek, online ticaret platformlarının bu durumu gözden geçireceğini belirtti.

Lübnan'da Bombalı Saldırılar: Yükselen Gerilim

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazları patlatıldı. Saldırılar sonucunda 12 kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Bugün telsizlerin de hedef alındığı başka bir saldırı sonucu 14 kişi öldü ve 450'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa