İYİ Parti Genel Merkezi'nde sürpriz görüşme

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu bugün İYİ Parti Genel Merkezi'nde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 09:43
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 17:51
İYİ Parti Genel Merkezi'nde sürpriz görüşme
O
Onur Çetinkaya Editör

İYİ Parti bugün önemli bir ismi merkez binasında ağırlayacak.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu  İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret edecek. 

Saat 17.00'de gerçekleştirilecek iki ismin görüşmesi basına kapalı olacak. Ankara kulislerini hareketlendiren görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Dervişoğlu'nun açıklama yapması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'nun Dervişoğlu ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada; "Genel başkan olarak seçildikten sonra kendisini ziyaret etmemiştim, o nedenle ziyaret edeceğim." ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan İYİ Parti kendi içerisinde istifa dalgasını aşamadı. İki seçim sonrası partide üst düzey istifalar peş peşe geldi. 

Erhan Usta, Birol Aydemir, İsmail Tatlıoğlu, Bahadır Erdem, Bilal Bilici, Taner Demirer, Aykut Kaya, Seyithan İzsiz, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti kurucuları arasında yer alan Ankara Milletvekili Koray Aydın ve son olara Ümit Özlale partiden istifa eden isimler oldu.

Her iki partide de genel başkanlık seçimi yaşandı. İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimin ardından yaşanan kötü sonuçla değişime gidileceğini açıklamış ve partideki görevi bırakacağını açıklamıştı. 

CHP'de de benzer senaryo genel seçimde yaşandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın gerisinde kalması Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık koltuğundan kalkmasına neden oldu. Değişim rüzgarı sonrası Kılıçdaroğlu'nun yerine Özgür Özel gelirken Akşener'in yerine de Müsavat Dervişoğlu geldi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa