Siber saldırıları sonrası Nasrallah açıklama yapacak

İsrail tarafından düzenlenen iki siber saldırı sonrası Hizbullah lideri Hasan Nasrallah bugün kameralar karşısına geçecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 10:00
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 11:24
Siber saldırıları sonrası Nasrallah açıklama yapacak
O
Onur Çetinkaya Editör

Lübnan'da iki gün boyunca gerçekleştirilen siber saldırılar gerçekleştirildi.

Salı  akşamı Lübnan’da yaşanan siber saldırı dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu.

Hizbullah mensuplarına ait çağrı cihazlarının bomba gibi patlaması, gözleri İsrail’e çevirdi. Saldırıda en az 12 kişi ölürken 3 bine yakın kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve can kaybının artabileceği belirtiliyor.

Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı siber saldırı ile patlatılan çağrı cihazların Tayvan menşeli olduğu öğrenildi.

İddialara göre cihazlar üretim seviyesinde modifiye edildi ve Mossad, cihazın içine bir kod alan patlayıcı içeren bir madde enjekte ederek 5 bin çağrı cihazının içine az miktarda patlayıcı yerleştirdi. 

Lübnan'da  Hizbullah mensuplarına ait çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından dün de telsiz cihazları patlatıldı. Patlamalar nedeniyle 14 kişi hayatını kaybetti, 450'den fazla kişi yaralandı.

Diğer yandan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail tarafından düzenlenen son saldırının ardından açıklamalarda bulunacağı açıklandı.

Nasrallah'ın, bugün saat 17.00'da bir açıklama yaparak bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendireceği belirtilirken Hizbullah'ın nasıl bir karar alacağı da merak konusu oldu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa