Bir anket daha Kamala Harris’i işaret ediyor

ABD (Amerika Birleşik Devletleri)'deki son anket sonuçlarına göre seçmenler Kamala Harris’in başkan adaylığına Donald Trump’tan daha sıcak bakıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 10:38
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 10:45
Bir anket daha Kamala Harris’i işaret ediyor
AA
Kaynak AA

ABD başkanlık seçimlerinde Kamala Harris'e destek artıyor

5 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesi yapılan bir ankete göre, Demokratların adayı Kamala Harris’e yönelik olumlu bakış açısı adaylığını açıkladığından bu yana güçleniyor. Associated Press (AP) ve NORC Halkla İlişkiler Merkezi tarafından gerçekleştirilen ankette, Harris'in seçmenler arasında destek kazandığı belirtildi.

Harris'e yönelik destek yükseliyor

Anket, 12-16 Eylül tarihleri arasında 1.771 kişinin katılımıyla yapıldı. Sonuçlar, seçmenlerin neredeyse yarısının Harris’in başkan adaylığına olumlu baktığını ortaya koydu. Demokrat aday Harris’e yönelik olumlu bakış açısının %50’ye yaklaştığı görülürken, %44’lük bir kesim ise Harris’in adaylığını olumsuz buluyor. Bu oran, Harris’in başkanlık yarışındaki konumunu güçlendiren önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Trump’a olumsuz bakış hakim

Ankette, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’a yönelik seçmenlerin bakış açısına da yer verildi. Buna göre, Trump hakkında olumsuz düşünen seçmenlerin oranı %60 seviyesinde. Trump'ın "iyi bir başkan" olacağına inananların oranı ise sadece %36 olarak belirlendi. Trump’ın adaylığına yönelik olumsuz görüşlerin yüksek olması, Cumhuriyetçi aday için seçim sürecinde zorlu bir yolun habercisi olarak yorumlanıyor.

Bağımsız seçmenler Harris’i daha olumlu görüyor

Ankete katılan bağımsız seçmenler arasında Harris’e yönelik daha olumlu bir bakış açısı olduğu tespit edildi. Bağımsız seçmenlerin Harris'i, Trump’a kıyasla "biraz daha olumlu" bulduğu ifade edilirken, bu kesimde her iki adaya da olumsuz bakan önemli sayıda seçmenin varlığı dikkat çekti. Bağımsızların desteği, seçimlerin sonuçlarını belirlemede kritik bir rol oynayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa