X, Brezilya'da erişim yasağını ihlal etti

Brezilya'da erişim yasağını ihlal eden sosyal medya platformu X, ihlalin "kasıtsız" olduğunu savundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 10:46
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 11:57
X, Brezilya'da erişim yasağını ihlal etti
AA
Kaynak AA

Elon Musk'ın sahibi olduğu X, Brezilya'daki yasağı "kasıtsız" ihlal etti

Elon Musk’a ait olan X sosyal medya platformu, Brezilya’daki erişim yasağını kısmen ihlal ettiğini ve bu durumun "kasıtsız" olduğunu bildirdi. Şirketin yaptığı açıklamada, kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak için sunuculara erişim şeklini değiştirdikleri belirtildi. Bu değişikliğin sonucunda, Brezilya'daki bazı kullanıcıların "geçici" olarak X'e erişim sağlayabildikleri ifade edildi.

"Kasıtsız ihlal" açıklaması

X’in açıklamasında, Brezilya’daki yasağın ihlal edilmesinin kasıtlı olmadığı vurgulandı. Değişiklik sonucu platforma geçici olarak erişim sağlayan kullanıcıların durumu hakkında bilgi verilirken, X'in geri dönmek amacıyla Brezilya hükümetiyle çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Sunuculara erişim yapısındaki değişiklik, Brezilya'da X'e yönelik getirilen yasağı kısmen delmişti.

Brezilya'da X'e erişim yasağı nasıl getirildi?

Brezilya'da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması kapsamında X’ten bazı hesapların kapatılması ve verilerin sağlanmasını talep etti. Ancak X bu talebi reddetti. Bunun üzerine mahkeme, platforma yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdi. Şirketin bu sürede temsilci atamaması nedeniyle 31 Ağustos'ta Brezilya Yüksek Mahkemesi, X’e erişim engeli getirdi ve temsilci atanana kadar yasağın devam edeceğini açıkladı.

Musk’tan Brezilya Yüksek Mahkemesi’ne tepki

Elon Musk, X üzerinden yaptığı paylaşımda Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin kararına sert tepki gösterdi. Musk, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerle yok ediyor." diyerek, karara karşı olduğunu dile getirdi. Bu açıklama, Brezilya’daki yasağın daha da tartışmalı hale gelmesine neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa