Kim Jong-Un, yeni oyuncağını test etti!

Kuzey Kore, "Hwasongpho-11-Da-4.5" ismini verdiği "süper büyük harp başlığı" kapasiteye sahip balistik füzesinin testini yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 10:52
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 11:56
Kim Jong-Un, yeni oyuncağını test etti!
AA
Kaynak AA

Kuzey Kore, süper büyük harp başlıklı füze testini başarıyla gerçekleştirdi

Kuzey Kore, 4,5 ton sınıfında süper büyük harp başlığı taşıma kapasitesine sahip bir taktik balistik füze ve geliştirilmiş stratejik seyir füzesinin test atışlarını başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu test atışlarını ülkenin lideri Kim Jong-un bizzat izledi.

"Hwasongpho-11-Da-4.5" isimli füze test edildi

Kuzey Kore'nin test ettiği füze "Hwasongpho-11-Da-4.5" olarak adlandırılıyor ve 4,5 tonluk büyük harp başlığı taşıma kapasitesine sahip. Test atışı, füzenin 320 kilometrelik menzilde isabet kabiliyetini doğrulamak amacıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, geliştirilmiş stratejik seyir füzesinin de başarılı bir şekilde denendiği açıklandı. Kim Jong-un, bu testlerle birlikte ülkenin askeri kapasitesinin geliştirilmesinin, dış güçlerin Kuzey Kore’ye yönelik tehditleriyle doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.

Kim Jong-un, nükleer güçlenmenin önemini vurguladı

Testlerin ardından Kim, Kuzey Kore'nin güvenliğini artırmak için nükleer güç kapasitesini büyütmenin zorunluluğuna dikkat çekti. Bölgedeki siyasi ve askeri durumun ülkenin güvenliğini tehdit ettiğini ifade eden Kim Jong-un, askeri gücün artırılmasını Kuzey Kore'nin en önemli meselesi olarak nitelendirdi. Bu testlerin, Kuzey Kore'nin savunma sistemlerini güçlendirme yolunda atılan önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Güney Kore'nin tepkisi sert oldu

Öte yandan, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) da Kuzey Kore'nin füze denemeleri hakkında bir açıklama yaptı. Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin Kaechon bölgesinden kuzeydoğu yönüne doğru çok sayıda kısa menzilli balistik füze ateşlediğini bildirdi. Füzelerin yaklaşık 400 kilometre mesafe kat ettiğini belirten Güney Kore, bu denemeleri sert bir dille kınadı.

Daha önce de benzer bir füze denemesi yapılmıştı

Kuzey Kore, 2 Temmuz’da da "Hwasongpho-11Ta-4.5" adlı taktik balistik füzenin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurmuştu. Ancak Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Lee Sung-jun, Pyongyang’ın bu denemeyi başarıyla yaptığı iddiasını "büyük olasılıkla bir yalan" olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa