Mamak'ta anlaşma sağlanamadı! Sendika grev diyor, işçi hayır dedi!

Mamak Belediyesi ve HİZMET-İŞ sendikası arasında iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı. Grev diyen sendika için sandıklar kuruldu. İşçiler, grev istemedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 11:07
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 17:41
Mamak'ta anlaşma sağlanamadı! Sendika grev diyor, işçi hayır dedi!
Ecem Çetin Editör

31 Mart yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Veli Gündüz Şahin'in başkanlık koltuğunda oturduğu Mamak'ta işçi krizi yaşandı. 

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında müzakerelerde anlaşma sağlanamadığını belirterek, grev kararı aldıklarını açıkladı. 

Bunun ardından açıklama yapan Mamak Belediyesi, bu bağlamda Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde çalışanların taleplerini dikkate alarak en makul çözümü bulmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti. 

Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Mamak Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında süren iş sözleşmesi müzakereleri sonucunda anlaşma sağlanamadı.

Açıklama yapan Mamak Belediyesi, 26 Ağustos 2024’te alınan grev oylaması kararının ardından 12 Eylül 2024 tarihinde sandıkların kurulduğunu ifade etti.

Belediye, İŞKUR öncülüğünde gerçekleşen oylamada Mamak Belediyesi işçilerinin 388 evet oyuna karşı 625 hayır oyuyla greve hayır dediğini belirtti.

Mamak Belediyesi, bu sonucun sendikanın çalışanlarla aynı safta durmadığının açık bir kanıtı olduğunu aktardı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in işçinin emeğini her şeyin üstünde tuttuğunu, belediye çalışanlarının yaşam standartlarını iyileştirmek ve Mamak’a en iyi şekilde hizmet etmek için her zaman olduğu gibi var gücüyle çalıştığı belirtildi. 

Mamak Belediyesi, sendikanın hakem heyetine gideceğini ve son kararı hakem heyetinin vereceğini ifade etti. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa