MSB'den iletişimde yerli ve milli açıklaması

MSB, Lübnan'daki saldırılar sonrası siber güvenlik önlemlerine ilişkin bilgi verdi. Açıklamada, TSK'nın yerli ve milli yazılımlar kullandığı belirtildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 13:01
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 14:12
MSB'den iletişimde yerli ve milli açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısında MSB Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Yerli ve milli yazılımlar kullanılıyor

Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılması olayı ile ilgili olarak dTSK'nın yerli ve milli muhabere sistemleri kullandığı belirten Aktürk, üretim sürecine üçüncü tarafların dahil olduğu durumlarda, daha detaylı kontrol mekanizmalarının devreye alındığı ifade edildi. Türk mühendislerinin katkılarıyla TSK'nın muhabere, elektronik harp ve siber güvenlik alanında daha güçlü hale geldiği vurgulandı.

Disiplin süreci devam ediyor 

Kara Harp Okulu'ndaki yemin töreni sonrasında sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili başlatılan disiplin sürecinin devam ettiğini belirten kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) disiplin anlayışını koruma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Bu süreç, hukuk çerçevesinde yürütülüyor.

İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararıyla ilgili bilgi veren  Tuğamiral Zeki Aktürk, bu kararın göçmenlerin Türkiye'ye gönderileceği anlamına gelmediğini ve sınır güvenliğinin teknolojik sistemlerle çok sıkı şekilde korunduğunu söyledi. İran'ın göçmenlerle ilgili aldığı tedbirlerin olumlu değerlendirildiği de eklendi.

1 haftada 50 terörist etkisizleştirildi

Son olarak, MSB Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, TSK'nın terörle mücadele operasyonları hakkında bilgi verdi. Son bir hafta içinde 50, 2024 yılı başından bu yana ise toplam 2 bin  013 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa