Hizbullah, Kiryat Shmona bölgesinde İsrail ordusunu vurdu

Lübnan'da ateş hattı... Hizbullah, Kiryat Shmona bölgesinde İsrail ordusuna ait bir aracı vururken Hizbullah cephesinde 24 saatte kayıplar yaşandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 14:56
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 15:09
Hizbullah, Kiryat Shmona bölgesinde İsrail ordusunu vurdu
O
Onur Çetinkaya Editör

Lübnan'da 17 Eylül salı günü İran desttekli Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Dün ise benzer şekilde telsizlerde patlamalar meydana geldi. Son saldırılarda 14 kişinin öldüğü, 450'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer, olaydan İsrail’i sorumlu tutuyor.

İsrail'in Lübnan'da iki gündür sürdürdüğü ölümcül saldırıların planladığı öne sürüldü.  Buna göre tuzaklanmış çağrı cihazları ve telsizler, İsrail ile Lübnan sınırında konuşlanmış Hizbullah arasındaki onlarca yıllık çatışmanın son noktası olarak nitelendirildi. 

İsrail hükümeti saldırıları gerçekleştirdiğini ne doğruladı ne de yalanladı.  İki ülke arasında çatışmalar ise yoğunlaştı. Hizbullah, İsrail ordusuna ait bölgelerde hedeflerini tek tek nişanlıyor. 

Hizbullah, Kiryat Shmona bölgesinde İsrail ordusuna ait bir aracı vurdu.  Helikopterler, çok sayıda  yaralı israil askerini tahliye ettiği görüldü. Diğer yandan Hizbullah'ın son 24 saatte öldürülen mücahitler listesinde 16 yaşında bir çocuğun olduğu da belirtildi.






Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa