Bahçeli'den Anayasa maddeleriyle ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili son günlerde yaşanan tartışmaya değindi. Bahçeli, sert ifadeler kullandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 15:13
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 15:53
Bahçeli'den Anayasa maddeleriyle ilgili açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu ( ve Merkez Disiplin Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara değinerek, bu maddelere karşı çıkan ya da sorgulayan kişilerin MHP açısından "yok hükmünde" olduğunu ifade etti. 

Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma 

MHP Lideri Bahçeli, Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmasının mümkün olmadığını ve MHP'nin bu maddelere sadık kaldığını belirtti. Ayrıca, partinin daha geniş katılımlı bir anayasa hazırlığı için yapıcı bir tutum sergileyeceğini, ancak bu sürecin Anayasa'nın ilk dört maddesine bağlı kalınarak yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Muhalefete 'kılıçlı yemin' tepkisi

Siyasetteki "kılıçlı yemin" polemiğine ilişkin de açıklama yapan Bahçeli, muhalefet partilerini eleştirdi. Son dönemde yaşanan tartışmaların normal olmadığını ve muhalefet partilerinin küresel güçlere ümit bağladığını iddia ederek, bu durumu "zillet içinde yuvarlanan kukla muhalefet" olarak nitelendirdi.

Erken seçim çağrısı akıl tutulması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrısına sert tepki gösterdi. Bahçeli, Özgür Özel'in 2025 Kasım ayı için erken seçim çağrısını "akıl tutulması" olarak nitelendirerek, bu söylemleri gerçeklerden uzak bulduğunu ifade etti. Bahçeli, CHP'nin vaatlerine ilişkin eleştirilerde bulunarak, Özel'in rakı fiyatlarına dair vaadini "deli saçması" olarak değerlendirdi ve CHP'nin bu tür vaatlerinin halkın beklentileriyle uyuşmadığını belirtti.

Narin Güran cinayeti

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili de konuşan  Bahçeli, katil ya da katillerin en ağar cezayı almalarını söyledi.  Aile kurumu ile ilgili endişelerimizin varlığı bilinen bir husustur diyen MHP lideri, tehlike boyutlar kazanan şiddet ateşi söndürülmeli dedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa