Lübnan ordusu, çağrı cihazı ve telsizleri imha etti

Lübnan'da ardı ardına yaşanan siber saldırılar sonrası ülke genelinde çağrı cihazları ve telsizlere yönelik imha çalışmaları başladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 15:50
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 16:23
Lübnan ordusu, çağrı cihazı ve telsizleri imha etti
O
Onur Çetinkaya Editör

Lübnan'da son günlerde yaşanan çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması, ülkede büyük bir endişe yaratmış durumda. 

Lübnan ordusu, çeşitli bölgelerde şüpheli iletişim cihazlarını imha etmeye başladı. 

32 kişi hayatını kaybetti

Bu süreç, Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlaması ve bu olayda ikisi çocuk olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle tetiklendi. Ardından telsizlerde meydana gelen patlamalarda ise 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı.

Lübnan ordusu, şüpheli cihazların daha fazla zarar vermesini engellemek için kontrollü patlatma işlemleri gerçekleştirmeyi hızlandırdı.

Uçaklara telsiz alımı yasak

Diğer yandan  Beyrut'ta bir hastane otoparkında ve Refik Hariri Havalimanında güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Havalimanında uçaklarda pager ve telsiz taşınmasına izin verilmeyeceği de duyuruldu.

Lübnanlı yetkililer, bu saldırılardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz bir açıklama yapılmadı. Olayların ardından Hizbullah, İsrail'e yüksek bir bedel ödetme tehdidinde bulundu. İsrail-Lübnan sınırında son dönemde artan çatışmalar, bölgede tansiyonun daha da yükseldiğini gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa