Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı?

MEB e-Devlet 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonucu açıklandı mı? Resmi açıklama ne zaman olacak?

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 16:48
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 17:00
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı?
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için mülakat sonuçları açıklandı mı sorusu gündeme geldi. 

Adaylar, 1 Temmuz - 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılan sözlü sınavlara katılmıştı. Sonuçlar, e-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle sorgulanabiliyor.  

İlk olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan  www.meb.gov.tr üzerinden sonuçlarına ulaşabilecekler. Diğer bir yöntem ise e-Devlet platformu üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sorgulama yapmak olacak.. 

Önce açıklandı sonra geri çekildi 

Ancak, sonuçlar açıklandıktan kısa bir süre sonra geri çekildi ve adaylar sistemde teknik bir aksaklıkla karşılaştılar.

MEB'den açıklama

MEB yetkilileri, mülakat sonuçlarının yanlışlıkla e-Devlet üzerinden yayımlandığını ve sistemdeki sorunların giderileceğini duyurdu. Adaylar, gelişmeleri e-Devlet sistemi ve MEB'in resmi kanallarından takip edebilirler.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sürecinde yüzde 50 KPSS puanı ve yüzde 50 sözlü sınav puanının esas alınmasına karşı açılan davaların Danıştay'da olduğunu ve kesin kararın beklenmesi gerektiğini belirtmişti. Bu açıklama, sonuçların neden geç açıklandığını ve ardından geri çekildiğini açıklamaya yönelik bir adım oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa