Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail açıklaması

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan'daki cihaz patlamaları sonrası konuştu. İsrail'in suçlarına yeni bir suç eklediğini ve çizgiyi aştığını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 17:27
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 17:55
Hizbullah lideri Nasrallah'tan İsrail açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'da şüpheli çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması sonrasında canlı yayında açıklamalarda bulundu.

"Saldırılar savaş sebebidir"

Kameralar karşına geçen  Nasrallah, bu saldırılarda hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek, sağlık ekiplerinin gösterdiği çabalara teşekkür etti. Olayın Lübnan'da büyük bir dayanışma ve birlik ruhu yarattığını vurguladı. Nasrallah, saldırıların İsrail tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, bu eylemleri savaş sebebi ve toplu katliam olarak nitelendirdi. 

Yüzlerce çağrı cihazının aynı anda infilak ettirildiğini ve bunun kasıtlı olarak sivilleri hedef alan bir saldırı olduğunu ifade etti. Özellikle hastaneler ve kamuya açık alanlarda gerçekleşen patlamaların çok sayıda sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını belirtti.

Nasrallah, Saldırıların detaylı bir şekilde inceleneceğini, acele bir karar verilmeyeceğini ancak düşmanın amacının açık olduğunu söyledi. 

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, son dönemde Lübnan'da gerçekleşen çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması sonrasında yaptığı açıklamada, bu saldırıların direniş hareketi tarihindeki en sert darbelerden biri olduğunu ifade etti. 


"İsrail kırmızı çizgiyi aştı"

Hasan Nasrallah, saldırıların uzaktan gerçekleştirildiğini ve düşmanın sahip olduğu teknolojik üstünlüğü kabul etmekle birlikte, Hizbullah'ın dayanıklılığı ve direnişiyle bu zorluğu aşacağını vurguladı.  İsrail'in  son saldırıyla kırmızı tüm çizgileri aştığını da Hizbullah lideri sözlerine ekledi.

"Bize ders oldu daha güçlü döneceğiz"

Nasrallah, bu olayların ABD ve dünyanın büyük teknolojik güçleriyle de savaşın bir parçası olduğunu belirtti. Yaşanan kayıplara rağmen Hizbullah'ın inancının sarsılmadığını ve bu saldırının kendilerini çökertemeyeceğini, aksine daha güçlü bir şekilde geri döneceklerini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa