Kılıçdaroğlu'ndan Dervişoğlu'na "nezaket" ziyareti

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu bugün CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Sürpriz gçr

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 18:10
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 20:54
Kılıçdaroğlu'ndan Dervişoğlu'na ''nezaket'' ziyareti
EK
Esra Koçak Editör

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu daha önce ziyaret hakkında ''nezaket'' amaçlı olduğu bilgisini vermişti. İkili, ziyaretin sonunda ortak basın açıklaması yaptı.


İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu; İYİ Parti Genel Merkez binasındaki makamında, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşmede İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Enver Yılmaz ve İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da yer aldı.

"Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk"

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Dervişoğlu'nu partisinin genel merkezinde ziyaret etti. İkili, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sayın genel başkan seçildikten sonra gelip kendisini kutlamak istiyordum, bugüne nasip oldu. Sayın genel Başkan ile Türkiye'nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını, bölgemizin sorunlarını, ekonomideki sıkıntıları, işsizliği, göz ve sığınmacıları, Orta Doğu'daki karmaşık yapı... Bunları kısa sohbetimizde dile getirdik, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ben Sayın Genel Başkan'a yürekten teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi iletiyorum, güzel ev sahipliği için de teşekkür ediyorum."

Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alan Dervişoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan seçildikten sonra biliyorsunuz bir cerrahi müdahale geçirmiştim. O zaman büyük bir zerafet göstererek geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere şahsımı aramıştı." dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise Türkiye siyasetinde iz bırakan şahsiyetlerle görüşmekten memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu meseleler üzerinde, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Türk siyasi hayatının karşı karşıya bulunduğu sorunlara ilişkinde, bir değerlendirmemiz pek tabii ki oldu. Ben şahsi görüşlerimi söylerken, siyasetin artık kurumlar üzerinden değil kişiselleştirilerek şahıslar üzerinden sürdürüldüğünü ve siyasi partilerin özgün kurumsal kimliklerinin bir tarafa bırakılarak, şahıslar üzerinden siyaset inşasının gerçekleştirilmesinin mahsurlarına işaret ettim. Sayın Genel Başkanın düşüncelerime katıldığı kanaatini taşıyorum. Şunu söyleyeyim; düne dair bir şey konuşmadık, hep yarınları konuştuk. 'Dün dünde kaldı, cancağızım artık, yeni şeyler söylemek lazım', düşüncesinden hareketle de; ülkemize bir siyasi parti genel başkanı sorumluluğuyla hizmet etme yolculuğunu sürdüreceğimi ifade ettim. Bizim görüşmemizin, spekülasyona alet edilecek hiçbir tarafı yok. Ülkesi için siyaset yapan insanların da bazı dönemlerde spekülasyondan uzak durmak adına alması icap eden kararlar da bulunuyor. O kapsam içerisinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklamamızı yapmayı ve siz kıymetli basın mensuplarından soru almamayı sürecin hassasiyeti itibariyle yerinde bulduk" diye konuştu

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa