Bakan Güler'den Kıbrıs Türklerinin haklarını koruma kararlılığı mesajı

Bakan Güler, Kıbrıs’taki provokatif eylemlerin kimseye yarar sağlamayacağını belirterek, Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma kararlığı mesajı verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 19:37
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 19:45
Bakan Güler'den Kıbrıs Türklerinin haklarını koruma kararlılığı mesajı
DHA
Kaynak DHA

Milli Savunma Bakanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanı ve 'Mareşal' rütbesi verilmesinin 103'üncü yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla bir tören düzenledi. Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzey komutanları katıldı. Törende gaziler ve aileleri onurlandırılırken, Gazi İkmal Üsteğmen Umut Şimşek’in konuşması büyük takdir topladı. Tören, Türk Silahlı Kuvvetleri Mızıka ve Bando takımının verdiği konserle sona erdi.

Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi ve Türk ordusu

Bakan Güler, Azerbaycan'ın Karabağ zaferine de değinerek, "Azerbaycan ordusunun kahraman askerleri, Karabağ'ın özgürlüğünü sağladı. 'Tek millet, iki devlet' şiarıyla her zaman Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin güçlü ve etkin bir ordunun gerekliliğine dikkat çeken Güler, bölgesel ve küresel meselelerdeki yapıcı duruşlarıyla uluslararası güvenlik mimarisinde önemli bir yer edindiklerini belirtti.

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de kararlılık vurgusu

Kıbrıs’taki milli meseleye değinen Bakan Güler, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını her koşulda savunacağını belirtti. Ayrıca, Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerin etkin ve kararlı bir şekilde sürdürüleceğini dile getirdi.

Yerli ve Milli Savunma Sanayisi ile güvenlik güçleniyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü yerli ve milli savunma sanayisinden aldığını vurgulayan Güler, geliştirilen silah sistemlerinin operasyon sahalarında etkinliğini kanıtladığını söyledi. Türkiye’nin savunma sanayi alanında adından her geçen gün daha fazla söz ettirdiğine dikkat çekti.

Bakan Göktaş’tan gazilere övgü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziler Günü'nde yaptığı konuşmada, gazilerin fedakarlıklarının Türkiye'nin birliğini ve bağımsızlığını sağladığını belirtti. Gazilere ve ailelerine her zaman destek olduklarını ifade eden Göktaş, Türkiye Yüzyılı'nda refahı artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Törenin ardından gaziler ve yakınları için onur yemeği düzenlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa