ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya, Ortadoğu için toplanıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya dışişleri bakanları Ortadoğu'daki durumu değerlendirecekleri bir toplantı gerçekleştirecekler.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
19 Eylül 2024 19:54
GÜNCELLEME
19 Eylül 2024 20:04
ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya, Ortadoğu için toplanıyor
EK
Esra Koçak Editör

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Paris'te ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya dışişleri bakanları ile Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendireceklerini açıkladı. Tajani, bu önemli buluşmada gerilimin azaltılması için diplomatik girişimlerin ele alınacağını belirtti.

Tajani'den Roma'da basın toplantısı

Tajani, Roma'da düzenlediği basın toplantısında, İspanya'daki ana muhalefet lideri, Halk Partisi (PP) Genel Başkanı Alberto Nunez Feijoo ile birlikte açıklamalarda bulundu. Ortadoğu'daki son gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan Tajani, İsrail'in Gazze'deki sivil kayıpları konusunda endişelerini dile getirdiklerini ve insani yardım kuruluşlarının korunması gerektiğini vurguladı.

Tajani, "Bugün Paris'te yapılacak toplantıda, Ortadoğu'daki durum detaylı şekilde ele alınacak. Özellikle gerilimin önlenmesi amacıyla atılabilecek diplomatik adımları görüşeceğiz" dedi.

BM Genel Kurulu'nda G7 Ülkeleri Orta Doğu'yu görüşecek

Önümüzdeki hafta New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında G7 ülkelerinin bakanlarıyla Orta Doğu'yu görüşeceklerini de ifade eden Tajani, bu toplantının gündeminde esirlerin serbest bırakılması, Filistin halkına insani yardım ulaştırılması ve ateşkes çağrısının olacağını söyledi.

İsrail'e yaptırım tartışmaları

Lübnan'daki gelişmeler bağlamında İsrail'e yönelik yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına dair soruya yanıt veren Tajani, İsrail ile diplomatik diyalogun kesilmemesi gerektiğini belirtti ve  "İsrailli bakanlara bireysel yaptırımlar uygulanması bana göre yanlış bir yaklaşım olur" dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili görüşler

Tajani, Rusya-Ukrayna Savaşı konusunda da açıklamalarda bulundu. İtalya'nın Rusya ile savaş halinde olmadığının altını çizen Tajani, "(Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenskiy'nin de belirttiği gibi Rusya ve Çin’in katılacağı bir barış konferansını destekliyorum. Bu konferansın amacı Ukrayna'nın teslim olması ya da yenilmesi değil, adil bir barış anlaşması olmalı" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa